Leiti Aivar Rehe surnukeha 

Seitsmesed

Kolmapäeva hommikul leiti politsei kinnitusel ekspankur Aivar Rehe surnukeha, vahendab BNS.

Rehe surnukeha leiti Tallinnast Pirital tema enda koduaiast, ütles politsei pressiesindaja Kristjan Lukk BNS-ile.

"Varasemalt oli seda kohta lähedaste poolt kontrollitud. Surnukehal puuduvad vägivallatundemärgid, samuti ei viita miski õnnetusjuhtumile. Lähedaste hoidmiseks ei ava PPA mehe leidmise kohta rohkem detaile. Samuti ei algatata juhtunu kohta uurimist. Täname kõiki, kes politseile otsingute käigus abi osutasid ning avaldame kaastunnet mehe lähedastele," ütles politsei pressiesindaja Marie Aava.

Teisipäeval lõpetas politsei Aivar Rehe otsingud tema kodulähedases metsas kella 21.30 ajal teda leidmata.

Rehe lahkus esmaspäeva hommikul kell 10 Pirital Kloostrimetsas asuvast kodust ning lähedastel puudus teadmine tema asukoha kohta.

Aastatel 2007–2015 jooksis Danske Eesti filiaalist läbi 200 miljardit eurot mitteresidentide kahtlase päritoluga raha. Aivar Rehe juhtis Dansket aastatel 2008–2015. Selle aasta märtsis ütles Rehe Postimehele, et tunneb endal küll vastutust, kuid arvab, et Danske rahapesu tõkestamise meetmed olid tollel ajal piisavad.

2017. aasta novembris algatati Eestis kriminaalmenetlus Danske Eesti suhtes. Riigiprokuratuur kinnitas, et Aivar Rehele ei ole kahtlustust esitatud ning panga osas käiva kriminaaluurimise menetuslike toimingutega ei ole Rehe seotud olnud. Praeguseks on kahtlustus esitatud kümnele Danske endisele töötajale, keda kahtlustatakse suure ulatusega rahapesus. Ühele inimesele on esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmises ja ühele altkäemaksule kaasaaitamises. 

Kommentaarid puuduvad