Politsei leidis droone kasutades rappa eksinud marjulised

BNS

Kolmapäeva õhtupoolikul juhatas politsei Võrumaal rabast välja kaks eksinud marjulist, kes olid kaotanud silmist nii üksteist kui ka tagasitee auto juurde.

Kell 12.30 helistas 58-aastane naine politseisse ja teatas, et läks hommikul Võru vallas Madala külas eaka sõbrannaga Praalimetsa rappa marju korjama, ent kaotas ühel hetkel silmist nii oma eaka sõbranna kui ka tagasitee.

"Politseinikega telefonivestluses olnud proua kinnitas, et tervisega on tal kõik korras, soojad riided seljas ning kaasas täislaetud akuga mobiiltelefon. Kuivõrd naine ei teadnud, kuhu ta marjade korjamise käigus välja jõudnud oli, jäi ta abi ootamiseks ühele kohale paigale," kirjeldas Kagu jaoskonna välijuht Omar Kaljuvee.

Ta lisas, et eksinud naine andis teatele reageerinud politseinikele telefonitsi väärtuslikku infot ning mõne aja pärast oli selge, kust marjulised rappa sisenesid. "Sealt leidsime ka nende auto ning mööda metsateed edasi liikudes ka eaka proua, kes hommikul ühes teatajaga rappa oli läinud," rääkis politseinik. Eaka naisega oli kõik korras ning tema toimetati politseisõiduki juurde puhkama.

Kuigi üks hommikul metsa läinud marjulistest oli leitud, jätkasid politseinikud teise otsimist. "Esmalt lasti naise tähelepanu köitmiseks politseiauto sireene, mida eksinud proua paraku ei kuulnud, sest oli liiga sügaval rabas. Järgmiseks võtsid politseinikud marjulise leidmiseks appi droonid. Vahepealse suhtluse jooksul oli ilmnenud, et metsa eksinud naisel on õnnekombel kaasas tikud ning ta saab süüdata märgutule, mida droonilennul hea märgata. Südika naise ettevõtmine kandis vilja ning droonilennutaja märkas mõne aja möödudes metsast suitsu tõusmas. Eksinud naise asukoht oli seepeale tuvastatud mõne minutiga ning politseinikud juhatasid ta metsas välja," vahendas Kaljuvee.

Politseinik lisas, et naisega oli kõik korras ning temagi toimetati auto juurde, kus teda eakas sõbranna juba ees ootas hoolimata sellest, et viimane oli vahepeal jõudnud uuesti metsa marjule minna. Õnneks sel korral ei uidanud eakas naine metsasügavusse, püsis autode läheduses ja politseinikud tõid ta tihnikust taas kiirelt välja.

Otsingutel osalenud välijuht tõdes, et marjuliste sedavõrd ladus leidmine sai võimalikuks eeskätt seetõttu, et naised olid metsa läinud korraliku ettevalmistusega. "Neil olid seljas soojad riided, kaasas täislaetud akuga mobiiltelefon ja tuletegemise vahend. Lisaks ei häbenetud hättasattumisest teada anda ja aegsasti abi kutsuda. Sedavõrd kiire pääsemine sai sel korral aga võimalikuks siiski just tänu kaasas olnud tikkudele, süüdatud lõkkele ja üles kerkinud märgusuitsule," rääkis Kaljuvee.

Kommentaarid puuduvad