Raskes bussiõnnetuses sai kannatada ka üks Venemaa kodanik

Seitsmesed

Harjumaal ööl vastu pühapäeva juhtunud raskes bussiõnnetuses sai Venemaa saatkonna kinnitusel vigastada ka üks Venemaa kodanik. 

Saatkonna kinnitusel võttis saatkond vahetult pärast õnnetust ühendust Eesti politseiga, kust anti teada, et vigastatute seas on üks Venemaa kodanik, 1984. aastal sündinud reisija. Saatkond võttis ühendust ka kannatanuga, kes kinnitas, et on saanud vajaliku arstiabi ja ta lasti haiglast välja. Ühtlasi märkis kannatanu, et ei vaja saatkonnalt lisaabi. 

Tallinna–Narva maanteel sõitis pühapäeva öösel teelt välja Ecolines´i reisibuss 67 inimesega, kellest üheksa said vigastada.

Õnnetus juhtus kella 4.45 ajal Tallinna–Narva maantee 30. kilomeetril Peterburist Tallinnasse teel olnud bussiga. Esialgsetel andmetel oli bussis 67 inimest, kellest kaks olid bussijuhid. Avarii hetkel roolis olnud juht oli kaine. Sündmuskohalt toimetati erinevate vigastustega haiglasse üheksa inimest, kellest neli olid Läti kodanikud. Eluohtlikke vigastusi kellelgi ei ole.

Ülejäänud reisijad toimetati asendusbussidega sihtpunkti.

"Erinevad juhtumid bussidega on viimastel päevadel pildis olnud – Narvas kinnipeetud joobes bussijuht ja Leedus avarii teinud buss, kus tänu juhi oskuslikule käitumisele pääseti hullemast," ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Ivo Utsar pressiteate vahendusel. "Vaatamata sellele, et tänase õnnetuste põhjused on erinevad, saab reisija alati ise enda turvalisuse nimel palju ära teha. Kohe sõidu alguses tuleb bussi istudes kinnitada turvavöö. Bussijuhil oli turvavöö kinnitatud, missugusel määral oli see ka reisijate seas kasutusel, on väljaselgitamisel."

Esialgsetel andmetel võis õnnetuse põhjustada bussi tehniline rike, mille tagajärjel kaotas bussijuht sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja kraavi. Sündmuse täpsemad asjaolud on alles väljaselgitamisel.

Kui keegi nägi avariid pealt, palub politsei sellest teada anda hädaabinumbril 112.

Kommentaarid puuduvad