Lasnamäel koera hüljanud omanik jättis looma kinniseotuna poe juurde

Seitsmesed

Tallinnas Lasnamäel jättis koeraomanik eelmise aasta lõpus enda looma kinniseotuna Linnamäe tee Maxima kaupluse rattahoidikute külge, kus munitsipaalpolitseinike kutsutud loomakaitsjad ta Paljassaare loomade varjupaika viisid.

29.  detsembri hilisõhtul sai munitsipaalpolitsei (mupo) korrapidaja teate, et Maxima kaupluse juures on rattahoidikute külge seotud koer, teatas mupo pressiesindaja neljapäeval BNS-ile. Patrulli saabudes püüdsid kaks tütarlast ja noormees koera lohutada.

Mupo pressiesindaja sõnul oli loomaomanik koera olemasolu ilmselt aastavahetusmelus unustanud. "Keskööks oleks omanik siiski pidanud koera puudumist märkama,“ sõnas patrullpolitseinik. „Välistada ei saa ka seda, et omanik otsustas koerast lihtsalt vabaneda ja jättis ta käidavasse kohta. Hea seegi, et metsa puu külge ei sidunud, nagu me paari varasema juhtumi puhul kuulnud oleme."

Patrull võttis ühendust loomade varjupaigaga, mille töötajad koera külma käest Paljassaare varjupaika viisid.

Mupo töötaja helistas neljapäeval Paljassaare loomade varjupaika ja selgus, et koer on ikka veel seal. Loom on kiibistatud ja teada on omaniku andmed, kuid omanikuga pole praeguseni ühendust saadud, sest telefon on välja lülitatud ja e-mailile pole vastust tulnud.

Varjupaigast öeldi mupo esindajale, et tegemist on väga sõbraliku ja toreda lambakoeraga. "Paistab, et omanik on otsustanud loomast vabaneda ja ilmselt tuleb meil teha hülgamistaotlus, misjärel saab hakata koerale uut kodu otsima," lausus varjupaiga esindaja.

Loomade varjupaiga esindaja teatel on alanud aastal juba tänavale jäetud ja hüljatud kümmekond kassi ja kolm lambakoera. "Paar päeva tagasi tuli meile teade ühest Lõime tänava maja ette puu külge seotud lambakoerast. Koeral oli suukorv peas,“ rääkis varjupaiga töötaja. "Tegemist oli eriti kurvastava juhtumiga, sest koera kiip näitas, et omanikud elavad sealsamas, paraku kumbki omanikest kõnedele ega meilidele ei vasta. Raske on mõista omanikke, kes oma lemmiku maja ette puu külge seovad, teadmisega, et sinna ta ka jääb. Ja see kõik toimub praktiliselt nende enda akna all."

Mupo ja loomade varjupaiga esindajad paluvad lemmiklooma võtmist hoolega kaaluda, sest selle sammuga kaasneb vastutus.

Kommentaarid puuduvad