Ekspertiis: Saaremaa surmaavarii põhjustaja joove oli 1,82 promilli

Seitsmesed

Saaremaal raske liiklusõnnetuse uurimises Audi juhi verest määratud ekspertiis andis tulemuseks esialgsest haiglas tehtud analüüsist väiksema joobe.

Lääne prefektuuri teatel mõõdeti Kuressaare haiglas ligi tund pärast õnnetust juhi veres alkoholi sisalduseks 3,51 promilli.

Kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuses tehtud ekspertiisi tulemuseks oli 1,82 promilli, kuna see põhineb kuriteost neli tundi hiljem võetud proovil.  

Lääne prefekt Kaido Kõplase sõnul on mõlemad analüüsi vastused kriminaalmenetluses oluliseks informatsiooniks.

"Jätkame kolme inimese surmaga lõppenud raske kuriteo asjaolude uurimist. Praegu on arstid andnud lootust, et juhi tervislik seisund paraneb nii palju, et saame lisaks tunnistajatele võtta ütlused ka temalt. Juhi joobe kõrval on tähtis teha selgeks ka kõik muud kuriteo tehiolud ning sellega praegu tegeleme," ütles ta.

Saaremaal Rist-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril juhtus 11. jaanuaril raske liiklusõnnetus, milles hukkus kaks naist ja väikelaps.

Politsei sai möödunud kell 14.45 teate, et Saaremaal Rist-Virtsu-Kuivastu maantee 128. kilomeetril Masa külas
põrkasid kokku sõiduautod Volvo ja Audi. "Esialgseil andmeil juhtus õnnetus, kui suurel kiirusel liikunud Audi roolis olnud mees ei märganud, et tema ees liikunud Volvo roolis viibinud naine asus sooritama vasakpööret ja põrkas Volvoga kokku,“ ütles Kuressaare piirkonnavanem Meelis Juhandi.

Kommentaarid puuduvad