Politseinikku tappa üritanud mehed said pikad vanglakaristused

Seitsmesed

Viru maakohus tunnistas teisipäeval kaks meest süüdi mullu kevadel arestimajast põgeneda üritades politseiniku tapmiskatses ja mõistis neile selle eest pikad vanglakaristused, vahendab BNS.

Kohus mõistis Dmitri Dodonovile (34) 14-aastase ja Grigori Kašintsevile (24) üheksa-aastase vanglakaristuse. Eelmistega koos oli kohtu all peksmises süüdistatav Maksim Alak (34), kes sai tingimisi nelja-aastase vangistuse.    

Süüdistuse järgi organiseeeris Dodonov Narva arestimajas ühes eelvangistuse kambris koos Kašintseviga arestimajast põgenemiseks arestimaja töötaja tapmist. Süüdistuse kohaselt mõtles Dodonov välja plaani ning leppis Kašintseviga kokku, kes mida teeb.

Eelmise aasta 12. mail pritsis Dodonov jalutuskambrist arestimaja koridori konvoeerimisel arestimaja politseinikule silma seebilahust, millega tekitas talle tugeva põletustunde silmades ning kasutas seda hetke ära ja hakkas teda kägistama.

Samal ajal tungis Kašintsev kallale teenistuskohustusi täitvale arestimaja spetsialistile, et too ei saaks oma kolleegile appi minna.

Süüdistuse järgi peksis Dodonov politseinikku ning lõi teda korduvalt ka metallist pastapliiatsiga.

Politseinikul õnnestus tugevale ründele vaatamata vajutada häirenuppu ning sündmuskohale tormanud politseinikud pidasid ründajad kinni.

Eelmistega koos oli kohtu all Maksim Alak, kes koos kašintseviga peksis mullu 7. mai varahommikul Narvas ühe baari juures 47-aastast meest, kes sai raskelt vigastada.

Kommentaarid puuduvad