Mart Helmet maha lasta ähvardanud vangi ootab Eestist väljasaatmine

uudised.ee

Tartu vangla kinnipeetavat, kes ähvardas siseminister Mart Helmet maha lasta, võidakse Eestist välja saata, kirjutab Postimees.

"Kui Eestis kehtestati eriolukord, ütlesid mul närvid üles," ütles portaalile Rus.Postimees Tartu vangla kinnipeetav Stanislav Kolokolov (30). Ta täpsustas, et saatis ähvarduskirja mitte ainult Mart Helmele, aga ka justiitsminister Raivo Aegile, peaminister Jüri Ratasele ja president Kersti Kaljulaidile.

"Sest vanglas olid kohutavad tingimused, ma ei soovi seda mitte ühelegi inimesele. Meid hoiti siin kinni, ei lubatud minna jalutuskäigule," selgitas oma tegu noor mees, kellele see pole esimene, vaid tema sõnul koguni kas kaheksas või üheksas kohtulik karistus.

"Mul lihtsalt sõitis katus pealt! Tol hetkel, kui ma seda kõike kirjutasin, polnud mu seisund adekvaatne, olin süüdimatu," lisas kinnipeetav, viidates psüühilise haiguse olemasolule ning sellele, et vanglas saab ta psüühikat stabiliseerivaid ravimeid.

Kolokolov rääkis, et ta on sündinud Tallinnas, kuid omab Venemaa kodakondsust. 

Siseminister Mart Helme kinnitas pressiteenistuse kaudu Rus.Postimehele, et on kõnealuses kriminaalasjas kannatanu, kuid seda, kas ta kavatseb isiklikult kohtuistungil osaleda, ei õnnestunud teada saada.

Refereeritud Postimehest.

Kommentaarid puuduvad