Kohus võttis vahi alla kodus ebaseaduslikku relvaladu pidanud mehe

uudised.ee

Prokuratuuri taotlusel võttis kohus vahi alla mehe, kelle kodust leiti suures kogus relvataolisi esemeid.

Reede pärastlõunal reageerisid politseinikud suurte jõududega väljakutsele Saku vallas, kus sihiti relvataolise esemega naist, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Kiirreageerijad pidasid 56-aastase mehe kinni ning leidsid läbiotsimise käigus tema kodust mitmeid relvataolisi esemeid. Laupäeval võttis kohus mehe prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Reedel kella 14.30 ajal sai häirekeskus teate, et Saku vallas sihtis mees väikese lapsega jalutanud naist relvataolise esemega. Politseinikud tuvastasid 56-aastase mehe asukoha ja mehe kinnipidamisel selgitasid välja, et tegemist oli pneumopüstoliga. Kinnipidamise käigus ilmnes, et tema kodus võib veel olla teadmata päritolu relvasid, mistõttu otsiti ta kodu läbi. Toimingu käigus leidsid politseinikud veel mitmeid relvi ning ekspertiis annab vastused, mis liiki relvadega on tegu. Relvaluba mehel pole.

„Kui kedagi sihitakse relvataolise esemega, reageerib politsei alati täie tõsiduse ja suurte jõududega. Kaubanduses vabalt kättesaadavad stardipüstolid ja õhkrelvad võivad olla äravahetamiseni sarnased päris tulirelvadega ning kahjuks peavad mõned inimesed nendega vehkimist normaalseks. Sellise käitumisega hirmutatakse aga teisi ja pannakse ennastki ohtu. Politseinikud reageerivad sellistele olukordadele nii, nagu seisaksid nad vastamisi surmavat tulirelva omava kurjategijaga, ning on valmis kasutama oma teenistusrelva ja erivahendeid,“ sõnas PPA põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre.

Tema sõnul võiks relvataolised esemed olla päris tulirelvadest selgelt eristatavad, näiteks üleni või osaliselt teist värvi.  

Ringkonnaprokurör Deniss Medvedevi sõnul selgitatakse juhtunu asjaolusid alustatud kriminaalmenetluse käigus.

„Esialgsetel andmetel oli mehe valduses muu seas ka tsiviilkäibes keelatud relvi. Prokuratuur taotles laupäeval kohtult kahtlustatava vahistamist, sest meie hinnangul võib mees vabaduses viibides toime panna uusi kuritegusid. Kohus nõustus ning mees võeti eeluurimise ajaks vahi alla. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad avaliku korra rasket rikkumist ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikku käitlemist,“ sõnas prokurör.

Politsei ja prokuratuur tuletavad meelde, et sarnastest ohtlikkest olukordadest ning registreerimata, ebaseaduslikest või tsiviilkäibes keelatud relvadest, lõhkeainest või muust sarnasest lõhkekehast tuleb teada anda hädaabinumbril 112.

Kriminaalmenetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid puuduvad