Teismeline tõi lasteaia hoovi kirve

uudised.ee

Teismeline poiss tõi teisipäeval Kuressaare Rohu lasteaia hoovi kaasa kirve, mis tekitas seal mänginud lastes hirmu - juhtunusse sekkus noorsoopolitsei, vahendab BNS.

Teisipäeva õhtul kolmveerand kuue paiku tormas Rohu lasteaias koos sõbraga mänginud laps koju, hüüdes emale, et üks poiss on jälle kohal ja hirmutab kirvega. Läinud vaatama, mis lasteaia õues õieti toimub, nägi ema ähvardajat ka oma silmaga. "Seisis aia ääres, suur pika varrega Fiskarsi-laadne kirves käes," kirjeldas lapsevanem poissi, kes tema hinnangul võib olla 12-13-aastane.

Kui "kirvemees" asja uurima tulnud lapsevanemat märkas, läks ta kaugemale, lasteaia õuel seisvasse paviljoni, kus istusid ees tema tuttavad – kaks tüdrukut. Lapsevanem helistas politseisse. Teda jälginud ja aimanud, et võivad pahandusse sattuda, hakkas seltskond lasteaia hoovist ära minema. Kuna politseil oli poisi kirjeldus, said korrakaitsjad ta peagi kätte.

Ajakirjanikuga rääkinud lapsevanema sõnul ta kõnealust poissi ei tunne ega tea, kus see elab. Küll aga teab ta, et sama poiss on ümbruskonna lapsi hirmu all hoidnud juba mõnda aega. "Alles üleeile ähvardas ta teisi lapsi välgumihkli tulega," rääkis naine. "Peksa või vähemalt mõne hoobi – selga, kõhtu või kuhugi mujale – on tema käest kirja saanud vist juba kõik ümbruskonna lapsed. Kui ta jälle lasteaia hoovi tuleb, põgenevad teised sealt kabuhirmus minema – isegi mänguasjad jäävad maha."

Kuressaare noorsoopolitseiniku Kedi Randi sõnul vestles teisipäeval väljakutse peale kohale sõitnud politseipatrull asjaosalistega ning võttis kirve politseijaoskonda hoiule. "Noorsoopolitseinik on praeguseks samuti vestelnud erinevate osapooltega," ütles Randi.

Poisi sõnul leidis ta kirve samast hoovist maast, kuid ei ähvardanud sellega kedagi. Randi sõnul on räägitud selle lapse vanemaga, keda poiss väidetavalt kirvega ähvardas. "Vestluse käigus selgus, et kedagi siiski kirvega ei ähvardatud ja kellelegi ohtu ei olnud," ütles Randi. "Samas tegi häirekeskusele sellest olukorrast teada andnud inimene õigesti, sest kirves ei ole kindlasti mänguasi ja võib igal juhul olla ohtlik."

Kommentaarid puuduvad