Hiiumaa vallaametnik tappis haamriga väikese rebasekutsika

uudised.ee

Hiiumaa vallaametnik tappis haamriga väikese rebasekutsika. Vald tunnistab, et juhtunu on kahetsusväärne.

Eesti Loomakaitse Liidu kirjelduse järgi jooksis teisipäeva hommikul rebasekutsikas Kärdlas asuva spordipoe uksest sisse ja temale järgnes Hiiumaa valla haldusjuht Toomas Vannas. 

Väidetavalt järgnes Vannas rebasele väikesesse ruumi ja viibis seal umbes viis minutit. Väidetavalt kostus sellel ajal ruumis rebase niutsumist.

„Poes viibinud viieaastane laps päris täiskasvanutelt, et miks rebane sellist häält teeb. Kinnises ruumis toimunu oli suur šokk kõigile poes viibijatele.
Umbes kümme minuti pärast avanes uks ning verine rebasekutsika laip kastis, väljus Toomas Vannas ruumist.Temast jäi maha verine rada ja verine haamer. Tapatöö tagajärjed tuli naistel koristada. Verepritsmeid oli igal pool ning verine taparelv sealsamas. Toimunu kohta küsimise peale vastas loomatapja, et rebane olla kujutanud inimestele ohtu," kirjeldab Loomakaitse Liit juhtunut.

Vannas tunnistas, et tappis haamriga rebase. „ Ainus põhjendus, miks ta seda tegi, oli see, et metsloom on ettearvamatu. Rebasekutsikas olla nurka aetuna näidanud hambaid ja urisenud. Küsimise peale, et, miks mees lihtsalt ruumist ei väljunud ja professionaalset abi ei kutsunud, ta ei vastanud. Metsloom olla ettearvamatu - oli tema ainus vabandus ja põhjendus," seisab Loomakaitse Liidu postituses.

Hiiumaa vald kommenteeris juhtunut samuti ning märkis, et tegemist on äärmiselt kahetsusväärse teoga. 

„Vabandame südamest ja tunnistame viga! See on väga kahetsusväärne juhtum, millele ei ole õigustust. Iga loom on elu väärt,“ ütles Kärdla osavalla vanem Lauri Preimann sotsiaalmeedia vahendusel.

 

Kommentaarid puuduvad