Video: joobes juht üritas motopolitseiniku eest põgeneda

uudised.ee

Eelmisel nädalal märkas motopolitseinik Narva-Narva-Jõesuu teel sõiduautot Mercedes-Benz, mis ületas märkimisväärselt teelõigul lubatud sõidukiirust. Pärast peatumismärguande näitamist otsustas sõiduauto juht hoopis põgeneda. 

Kihutama hakanud juhi kiirus tõusis üle 120 kilomeetri tunnis. Pärast vähem kui kümneminutilist tagaajamist jooksis Mercedese juht autost välja ja võttis suuna metsa poole, kuid oli kiiresti kinni peetud. Lisaks kiiruseületamisele tuvastas politsei mehel ka alkohoolse joobe. 

„Taaskord oli Narva politseijaoskonna ametnike poolt kinni peetud vastutustundetu juht, kes pidas võimalikuks politsei eest ära põgeneda, et vältida karistust. Enne lõplike asjaolude väljaselgitamist ning tagaajamise taktika valikut arvestab politsei ka seda, et säärase meelevaldse käitumise põhjuseks võib olla ükskõik milline motiiv, ulatudes isegi raskema kuriteo toimepanemiseni. Antud hetkel on selge, et selle põgenemise põhjuseks oli liiklusrikkumine joobes juhtimise näol,“ selgitas Narva politseijaoskonna patrullitalituse juht Aleksandr Urb.

Ta lisas, et selline vastutustundetu käitumine aina süvendab rikkuja seisu ning ohustab teisi liiklejaid. "Põgenemisel ei ole mõtet, sest juht peetakse igal juhul kinni. Politsei reageerib mittepeatumistele väga tõsiselt – põgenev juht ei saa loota sellele, et lõpliku karistuse langetamisel tullakse talle vastu,“ ütles Urb.

Kommentaarid puuduvad