Politseinikele autoga otsa sõitnud mees sai pika vanglakaristuse

uudised.ee

Harju maakohus mõistis neljapäeval 10-aaastase vanglakaristusele mehele, kes narkotehingult tabatuna sõitis oma autoga politseinikele meelega otsa.

Kohus mõistis 25-aastasele Daniil Sauškinile narkokuriteo eest ühe aasta ja kuue kuu pikkuse ning raske tervisekahjustuse tekitamise eest kaheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning liitkaristusena moodustus tema karistuseks 10-aastane vangistus.

Kuigi Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas meest politseinikele otsasõidu tõttu mõrvakatses, siis leidis kohus, ei ole tõendatud Sauškini soov politseinikke tappa ning hindas tema süü seetõttu ümber.

Kohus mõistis Sauškinilt välja menetluskuludena 6103,60  eurot. Kohtuotsuse jõustumisel arvestatakse tema karistusaega rema kinnipidamisest tänavu 19. veebruaril. 

Sügisel alanud kohtuprotsessil tunnistas Sauškin oma süüd narkokuriteos, kuid eitas süüd mõrvakatses. 

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi oli Sauškin 19. veebruaril Tallinnas Lasnamäel Kärberi tänaval asuva Kärberi keskuse parklas andmas ostjale edasi kokaiini. Müügitehingust teada saanud kriminaalpolitseinikud asusid teda kinni pidama, kuid ta üritas autoga sündmuskohalt põgeneda.

Prokuratuuri hinnangul on tõendatud, et Sauškin nägi enda auto ees seisnud politseinikke ning selle asemel, et peatuda ja alluda politseinike korraldustele, sõitis neile otsa.

"Süüdistatav pidi aru saama, et tema tegudega võivad kaasneda väga rasked tagajärjed. Sel põhjusel on prokuratuuri hinnangul sõiduautoga tahtlikult inimesele otsasõitmine ja seejärel temast üle sõitmine käsitletav tapmiskatsena. Raskendava asjaoluna soovis noormees sündmuskohalt põgeneda süüteo varjamiseks ehk vältimaks enda kinnipidamist suures koguses narkootilise ainega, mistõttu esitati talle süüdistus mõrvakatses," on prokurör Natalia Miilvee varem öelnud.

Kinnipidamisel leiti tema autost suures koguses narkootikume, samuti leiti narkoaine jääke tema kasutuses olnud korterist. Koos mõrvakatsega esitati talle süüdistus ka narkootikumide suures koguses ebaseaduslikus käitlemises. Mees viibib vahi all.

Kommentaarid puuduvad