Kohus ei kuulutanud Aivar Mäe kaebuse arutamist kinniseks

uudised.ee

Harju maakohus arutab teisipäeval rahvusooper Estonia eksjuhi Aivar Mäe kaebust ahistamisskandaalis politsei poolt määratud trahvile avatud istungil, sest ei olnud nõus istungite kinniseks kuulutamisega, kirjutab BNS.

Kohus ei rahuldanud politsei ja ühe tunnistaja esindaja taotlusi kuulutada istungid kinniseks. Istungite kinniseks kuulutamisele oli vastu ka Aivar Mäe ja tema esindaja vandeadvokaat Paul Keres.

Politsei tegi mullu 21. oktoobril otsuse Aivar Mäe osas algatatud väärteomenetluses. Menetluse käigus tõendas politsei seksuaalse ahistamise toimumise ning karistuseks määrati rahatrahv, on ütles PPA pressiesindaja Marianne Ubaleht.

Rahvusooper Estonia mitu naistöötajat tuli juuni lõpus välja avaldusega, et Estonia juht Aivar Mäe on neid alandanud ja seksuaalselt ahistanud. Augusti lõpus esitas Mäe tagasiastumisavalduse, mille rahvusooperi nõukogu rahuldas.

Aivar Mäe esindaja vandeadvokaat Paul Keres kinnitas toona, et väärteootsus kaevatakse edasi, kuna seksuaalset ahistamist ei ole toimunud. "Seda sündmust, mille eest Aivar Mäed karistati, ei ole toimunud. Ta viibis sellel ajal hoopis teises kohas. See on halvasti neil välja kukkunud," kommenteeris ta.

Mäe on praegu kaasatud Artiumi rajamisse Viimsi Halduse projektijuhina.

Kommentaarid puuduvad