Kohus jättis väikelast rusikaga näkku löönud mehe karistust kandma

uudised.ee

Tartu maakohus ei vabastanud enne tähtaega vanglast 2,5-aastase tüdrukuga korduvalt vägivallatsenud ja teda rusikaga näkku löönud meest, vahendab BNS.

Kohus leidis, et Egert Musta (38) enne tähtaegne vanglast vabastamine ei ole põhjendatud.

Kohus arvestas vabastamata jätmise otsustamisel, et Egert Must pani vägivaldseid kuritegusid toime pika aja jooksul oma endise elukaaslase 2,5-aastase lapse suhtes. Must tekitas lapsele hulgaliselt tervisekahjustusi, sealhulgas ka eluohtliku tervisekahjustuse.

Kuritegude toimepanemise ajal oli Musta ülesandeks lapse eest hoolitseda, kuid selle asemel ta kahjustas väga raskelt väikese lapse füüsilist ja vaimset tervist.  

Tema karistusaega arvestatakse tema kinnipidamisest 2014. aasta 18. septembril ning see lõppeb 2023. aasta 18. septembril.

2015. aasta suvel jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata Mustale Harju maakohtus raskete kuritegude eest mõistetud üheksa-aastase vanglakaristuse.

Süüdistuse järgi kasutas Must 2014. aasta septembri esimeses pooles väikelapse vastu füüsilist vägivalda vähemalt neljal korral, põhjustades talle hulgaliselt verevalumeid.

Süüdistuse järgi lõi Must 2014. aasta 16. septembri õhtupoolikul last jõuliselt rusikaga näkku, nii et laps paiskus peaga vastu seina ja sai eluohtliku peavigastuse.

Järgmisel päeval viidi laps haiglasse ning arstidel tekkis kahtlus, et laps on langenud kuriteo ohvriks ja haigla pöördus politsei poole.

Must tunnistas oma süüd osaliselt lapsele raske tervisekahjustuse tekitamises, kuid mitte lapse piinamises.

Põhja prefektuuri lastekaitseteenistuse politseinikud pidasid Egerti ja tema elukaaslasest lapse ema Keiti Voogre (22) kuriteos kahtlustatavana kinni kaks päeva hiljem kinni ning kohus võttis nad prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Harju maakohus kinnitas 2015. aasta 17. märtsil karistuskokkuleppe väikelapsega vägivallatsenud emale Keiti Voogrele ning seni vahi all olnud naine vabanes vanglast.

Kohus kinnitas uue karistuskokkuleppe, mille järgi sai Voogre kolmeaastase vangistuse, millest kohe kuulus kandmisele kuus kuud. Kuna see oli tal eelvangistuses juba kantud, siis vabanes samal päeval vanglast.

Karistuse ülejäänud osa mõistis kohus Voogrele vastavalt kokkuleppele tingimisi kolmeaastase katseajaga ning kohustas teda täitma käitumiskontrolli nõudeid.

Kohus keelas Voogrel katseajal tarvitada alkoholi, narkootilisi ja psühhotroopseid aineid ning kohustas teda osalema sotsiaalprogrammis.

Süüdistuse järgi kasutas Voogre alates 2013. aasta novembrist kuni 2014. aasta septembrini kokku umbes kümnel korral vägivalda oma 2012. aasta märtsis sündinud tütre vastu. Naine lõi last lahtise käega ja tiris teda juustest, põhjustades lapsele valu.

Kommentaarid puuduvad