Kohus lubas Hillar Tederi ja Kersti Krachti vahistada 

uudised.ee

Harju maakohus rahuldas neljapäeval riigiprokuratuuri taotluse ja lubas korruptsioonikuritegudes kahtlustatava suurettevõtja Hillar Tederi ja rahandusminstri nõuniku Kersti Krachti vahi alla võtta, vahendab BNS.

Kohtumääruse kohaselt vahistati Hillar Teder ja Kersti Kracht esialgu kuni kaheks kuuks.

Tederi kaitsja Sandra-Kristin Kärner ja Krachti kaitsja Sander Potisepp kinnitasid BNS-ile, et nad vaidlustavad oma kaitsealuste vahistamise kindlasti Tallinna ringkonnakohtus.

Juhtiva riigiprokuröri Taavi Perni sõnul on korruptsioonikuritegevus peitkuritegevus ning selle avastamine ning tõendamine on äärmiselt keeruline. "Seda enam on meil hea meel, kuigi oleme alles alustanud avalike menetlustoimingutega, on kohus ka nõustunud, et kuriteokahtlus on põhjendatud ning et suutsime juba praeguseks kogutud tõenditega veenda kohut selles, et mõlemast kahtlustatavast nähtub selge uute kuritegude toimepanemise oht. Toimunu väljaselgitamine jätkub ning anname endast parima, et tõendite kogumine võimalikult kiiresti lõpule viia," märkis ta.

Teisipäeval pidasid kaitsepolitsei töötajad Porto Franco kinnisvaraarendusega seotud võimalikes korruptsioonikuritegudes kahtlustatavatena teiste seas kinni Hillar Tederi ja Kersti Krachti ning kahtlustus esitati Keskerakonna peasekretärile Mihhail Korbile ja juriidilise isikuna Keskerakonnale.

Hillar Tederit ja Mihhail Korbi kahtlustustakse mõjuvõimuga kauplemises. Kahtlustuse järgi lepiti kokku, et Hillar Teder annetab Eesti Keskerakonnale enne kohalike omavalitsuse valimisi kokku kuni miljon eurot. Vastutasuks pidi Mihhail Korb korraldama Porto Franco arenduse kasuks õiguse rajada parkla väljasõidutee Tallinna linna maadele. Kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises on juriidilise isikuna saanud ka Keskerakond.

Hillar Teder on kahtlustuse järgi leppinud kokku altkäemaksu andmise Kersti Krachtile selle eest, et viimane kasutab ära oma positsiooni ministri nõunikuna, et kindlustada Porto Francole soodsad otsused Kredexi kriisiabimeetmete kasutamisel. Altkäemaksu üleandmine jäi toimumata kuivõrd Hillar Tederi ning Kersti Krachti pidasid kaitsepolitseiameti töötajad kinni.

Samuti kahtlustatakse Hillar Tederit ja Kersti Krachti rahapesu kokkuleppes, et varjata Tederilt Krachtile altkäemaksu andmist.

Lisaks on esitatud kuritegude toimepanemise kahtlustused veel kahele ettevõtjale.

Kriminaalasja uurib kaitsepolitsei ja uurimist juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid puuduvad