Üks traagilise kihutamise osalistest pääseb vahi alt 

uudised.ee

Harju maakohus nõustus neljapäeval vahi alt vabastama ühe Tallinnas Laagna teel traagiliste tagajärgedega kihutamises osalenutest, vahendab BNS.

Kohus rahuldas vandeadvokaat Dmitri Školjari taotluse ja vabastas 29-aastase Vjatšeslav Kalašnikovi vahi alt elektroonilise valve alla.

Kohus nõustub kaitsja seisukohaga selles, et elektrooniline valve suudab ära hoida uute kuritegude toimepanemise samaväärselt kui vahistamine.

"Kuna Kalašnikovi süüdistatakse liikluskuriteos, siis elektroonilise valve korral on tema liikumine piiratud ja liikluskuriteo toimepanemise oht väiksem. Teiseliigiliste kuritegude toimepanemine Kalašnikovi poolt ei ole tõenäoline. Ta on varem kriminaalkorras karistamata," märkis kohus.

Eelneva tõttu on kohtul veendumus, et uute kuritegude toimepanemise ohtu suudab samaväärselt vahistamisega ära hoida elektroonilise valve kohaldamine.

Samas oli Põhja ringkonnaprokurör Diana Helila mehe vabastamisele vastu ning võib kohtumääruse vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus.

Teine süüdistatav, 20-aastane Isa Khalilov viibib jätkuvalt vahi all.

Kriminaalmenetlusega kogutud andmetel alustasid süüdistatavad ühiselt mullu 20. juuni õhtul sõitu Tallinna kesklinnast Lasnamäe suunas. Chevrolet Camaro roolis oli Kalašnikov ja BMW X5 roolis Khalilov, kes kihutasid koos mööda Pärnu maanteed Narva maanteele ning jõudsid lõpuks Laagna teele.

Süüdistuse järgi tõusid Laagna teel meeste sõidukite kiirused 190-200 km/h. Mustakivi 13 juures sõitis Kalašnikovi juhitud Chevrolet mööda sõiduautost Volvo, mida juhtis 54-aastane mees. Chevrolet järel liikunud BMW sõitis aga ees liikunud Volvole tagant otsa.

Volvo paiskus kokkupõrke tagajärjel vasakule haljasalale ja BMW paiskus pärast Volvoga kokkupõrget paremale tagant otsa esimesel sõidurajal liikunud Fordile, mida juhtis 39-aastane mees. Ford omakorda paiskus otsa ees sõitnud Toyotale, mida juhtis 28-aastane mees.

BMW ja Ford paiskusid kokkupõrkest paremal tee ääres olevasse bussiootepaviljoni, kus seisid kaks jalakäijat, 32-aastane naine ja 61-aastane naine, kellest viimane hukkus.

Õnnetuses hukkus ka Fordi juhtinud 39-aastane mees. Vigastada sai veel mitu inimest, kes viidi haiglasse. 

Süüdimõistmise korral karistatakse selle teo eest kolme- kuni 12-aastase vangistusega.

Kommentaarid puuduvad