Nädal tagasi trellide tagant vabanenud Jaanus: 10 aastat tagasi oli vanglas kord majas

Duubel

Täna õhtul alustab TV3 eetris uus dokumentaalsari “Kinni”, mis paljastab ausalt noore Eesti riigi vanglaelu julmimaid külgi. "Duubel" teeb sissepõike karmi vanglaellu, sest külas on mees, kes on oma elu jooksul veetnud rohkem aega vangis kui vabaduses ning kes pääses just äsja trellide tagant. Stuudios on Jaanus Kibuvits.

Nädal tagasi vanglast vabanenud Jaanus tunnistab, et vabadus mekib hää ning praegu tuleb olla eriti korralik, sest viibib kriminaalhoolduse all. Kinni läks Jaanus pussitamise eest, milles ta endal täit süüd ei näe. 

Saatejuhid uurivad, et kas tõesti on vangla seintel palju tuntud inimeste pilte ja vastus mõjub šokeerivalt - "Jah, on küll," kinnitab Jaanus, et ka Synne pilt on üleval. Seda vastust Synne aga kuulda ei tahtnud.

Vaata täispikka intervuud videost.

"Kinni“ uuel hooajal saavad sõna mehed, kes olid taasiseseisvunud Eesti riigi vanglate tõelised autoriteedid. Nende hingel on kümnete inimeste surmad, peksmised, röövimised ja rasked isikuvastased kuriteod. Kogu selle jõhkruse taustal elasid nad ise paremini kui inimesed väljaspool müüre. Eetrisse jõuab avalikkuse eest seni varjul olnud videomaterjal, näiteks ka dokumentaalkaadrid Murru vangla pidudelt.

Lahti harutatakse vanglaelu kogu selle julmuses: talumatu vaimne ja füüsiline vägivald, ebainimlikud tingimused, anarhia, tapmised, võlgadesse mässimine ja pidevalt kuklas tiksuv võimalus, et hommikut ei näe…

Laager-tüüpi vangla oli taimelavaks äärmiselt jõhkratele retsidivistidele ning lootus, et keegi trellide taga paraneks ja elustiili muudaks, oli väike. 

Sarja „Kinni“ muudab eriliseks ausus, millega reaalselt toimunud sündmusi meenutatakse

„Kinni“ alustab uut hooaeg täna kell 21.30!

 

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11359073[/embed]

Kommentaarid puuduvad