Vandaalid rikkusid Lasnamäel sõbrapäevainstallatsiooni

uudised.ee

Lasnamäele Tondiloo parki sõbrapäevaks paigaldatud südamekujulist valgusinstallatsiooni ründasid vandaalid.

"Möödus veidi rohkem kui nädal – ja lasnamäelaste poolt nii armastatud installatsioon sai vandaalide poolt kahjustatud. Kurikaelad ajasid ümber ja rikkusid metallkonstruktsiooni, mille paigaldasime Tondiloo parki sõbrapäevaks ja plaanisime selle kevadeni sinna  jätta," ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. "Nüüd vaatame, kas on võimalik kõigi piirkonna elanike ja külaliste rõõmuks installatsiooni taastada ja siis uuesti paigaldada Tondiloo pargi künkale."

Lasnamäe linnaosavalitsus märgib, et linnal pole skulptuuri vastu suunatud vandalismi tõttu veel lisakulusid tekkinud, kuna see oli renditud. Valgustusettevõte peab hindama, kas skulptuuri on võimalik mõistliku hinnaga taastada.

"Kui olite vandalismiakti tunnistajaks, ärge jääge ükskõikseks ja teavitage sellest kindlasti politseid või Lasnamäe linnaosavalitsust. Lõppkokkuvõttes löövad vandaalid kõigi maksumaksjate taskute pihta. Ainult ühiste jõupingutustega suudame säilitada oma linnaosa ilusa ilme," märkis Svet.

Sel talvel on see juba teine paigaldiste kahjustamise juhtum Tondiloo pargis. Kuu aega tagasi lõhkusid vandaalid talvise kaunistuse – suure lumememme konstruktsiooni. Siis osutusid kahjustused tõsisemaks ja see otsustati kõrvaldada. Sõbrapäeva eel paigaldati samasse kohta helendav süda.

Vaatamata vandalismiaktidele, jätkab linnaosavalitsus Lasnamäe kaunistamist ja linnaosa elanikele positiivsete emotsioonide kinkimist.

Kommentaarid puuduvad