Kool peatas seksuaalkuriteo eest kohtu all oleva õpetaja töölepingu

uudised.ee

Põhja ringkonnaprokuratuurilt alaealise vastu toimepandud seksuaalkuritegude süüdistusega kohtu alla antud korvpalli noortekoondise endine treener ja Jakob Westholmi gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Marek Koitla tööleping peatati, vahendab BNS.

"Omalt poolt olen koos koolipidajaga vastu võtnud otsuse peatada tänasest tööleping Marek Koitlaga, et uurimise ajal ei saaks tekkida küsimustki, kas meie õpilastele ja nende peredele on tagatud turvatunne," ütles gümnaasiumi direktor Rando Kuustik.

Kuustiku sõnul puudub hetkel info, kas Marek Koitla vastu esitatud süüdistused ja uurimine puudutavad tema tegevust õpetajana või tema muud kutsetegevust treeneri ja juhendajana väljaspool kooli.

"Kuna koolijuhina pean nii enda kui kogu meie pedagoogilise kollektiivi jaoks esmastähtsaks tagada meie õpilastele turvaline ja toetav koolikeskkond, kutsun kõiki õpilasi, lapsevanemaid ja õpetajaid üles koolile teada andma kui teil on jagada infot või pretensioone, mis puudutavad õpetaja Koitla käitumist või laiemalt Westholmi gümnaasiumi koolikeskkonda," ütles ta.

Koitla sattus kuriteokahtluse alla 2019. aasta juunis ning politsei pidas ta lühiajaliselt kinni sama aasta oktoobris.

Prokuratuur ei pidanud vajalikuks kohtult taotleda tema vahistamist eeluurimise ajaks.

Koitlat süüdistatakse noorema kui 14-aastase teadvalt seksuaalses ahvatlemises ning muu sugulise iseloomuga teo toimepanemises mõjuvõimu kasutades.

Prokuratuur palub kõigil, kes on veel ohvriks langenud või kellel võib olla lisainfot võimaliku seksuaalse väärkohtlemise kohta, helistada Põhja prefektuuri kriminaalbüroo seksuaalkuritegude ja lastekaitse grupile telefonil 53 019 938.

Kohtupidamine Koitla üle Harju maakohtus toimub kannatanu kaitseks kinniste uste taga ja protsessil toimuva kohta avalikkusele infot ei anta.

Kommentaarid puuduvad