Laste väärkohtlemises süüdi mõistetud Malle Kobin peab pooleks aastaks vangi minema

uudised.ee

2013. aastal aasta ema tiitliga pärjatud, kuid kasulaste väärkohtlemises süüdi mõistetud Malle Kobin peab pooleks aastaks vangi minema, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele, vahendab BNS.

Kuna kohus vandeadvokaat Aivar Ennoki kaebust ei aruta, siis jõustus Kobini suhtes Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsus.

Mullu detsembris otsustas Tallinna ringkonnakohus, et Kobinile maakohtus mõistetud nelja aasta ja kuue kuu pikkusest vangistusest tuleb tal vanglas ära kanda kuus kuud.

Pärnu maakohus mõistis mullu 24. augustil Kobini süüdi omastamises, alaealistelt seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja nende kehalises väärkohtlemises ning karistas teda nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Ringkonnakohus leevendas mõnevõrra tema karistust.

Kobinit süüdistati kuritegude toimepanemises viie 9-17-aastase kasulapse suhtes. Talle heideti ette nende korduvat käe ja jalaga löömist ning nende erinevatesse ruumidesse sulgemist viiest minutist kuni mitme päevani.

Ebaseadusliku vabaduse võtmise paragrahvi alusel süüdistati naist ka selles, et ta sundis lapsi karistusena seisma 12 tundi või kauemgi ühe koha peal. Peale selle heideti Kobinile ette tema juurest ära kolinud täisealise noore jalgratta, arvuti ja muude asjade omastamist.  

Malle Kobin kohtus end üheski kuriteos süüdi ei tunnistanud. Ta kinnitas, et ei ole kedagi lastest löönud, tema käsul pole keegi pidanud karistusena tunde püsti seisma ning samuti ei ole ta kelleltki ruumi sulgemisega vabadust võtnud. Omastamise süüdistust selgitas ta asjaoluga, et noor, kes tema juurest ära kolis, varastas temalt raha, mistõttu hoidis ta asju läbirääkimiste ajal enda juures. 

Kommentaarid puuduvad