Lubadeta juht üritas teismelisi täis autoga politsei eest ära sõita

uudised.ee

Kohtla-Järvel tabas politsei laupäeva õhtul peatumismärguannet eiranud juhtimisõiguseta juhi, kes sõidutas autotäit alaealisi.

Politseipatrull sai laupäeval kella 19 ajal teate, et Kohtla-Järve poole liigub Mitsubishi Colt, milles istub kamp alaealisi. Kümmekond minutit hiljem jõudis patrull autoni, ent selle juht eiras peatumismärguannet ning jätkas sõitu Peeri küla suunas kiirusel esiti kuni 130 km/h, sooritades seejuures manöövreid kohati kiirusel ligikaudu 100 km/h. Sõiduki peatamiseks kaaluti ka sundpeatamist, ent ohutuse tagamiseks sellest loobuti. Mitsubishi juht jätkas sõitu ning põrkas põgenedes kaks korda kokku patrullautoga.

Pärast teistkordset kokkupõrget paiskus sõiduauto Mitsubishi üle äärekivi haljasalale. Roolis olnud mees püüdis seepeale politsei eest joostes põgeneda, kuid politseinikud pidasid ta kinni.

„Roolis istus 23-aastane mees, kes on politseile varasemast tuttav. Mees oli kaine, kuid tal puudub juhtimisõigus. Peale tema oli autos neli alaealist: kaks 16-aastast noormeest ning 15- ja 17-aastane neiu,“ sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Andreas Kliimant.

Noortest kolm olid kained ja üks tarvitanud alkoholi. Alaealised anti üle vanematele ja alkoholijoobes noorele koostati protokoll. Sündmuskohale jõudnud kiirabi kinnitusel keegi noortest vigastada ei saanud. 23-aastase mehe juhitud Mitsubishi ja patrullauto Škoda said rammimise tagajärjel kahjustada.

„Kahjuks näeme aeg-ajalt ikka, kuidas politsei eest proovitakse ära põgeneda. Samas ei mõisteta, et otsusega tehakse olukord hullemaks ning autot suurtel kiirustel ja kogemusteta juhtides põhjustatakse liiklusohtlikke olukordi, mis võivad lõppeda kurvalt nii talle endale, teistele sõidukis olijatele, kõrvalistele liiklejatele või politseinikele,“ sõnas Kliimant.

„Sel korral läks kõik hästi ja keegi vigastada ei saanud, ent õnnele ei tohi loota, kui mängus on elud. Juhtimisõiguseta juht ei tohiks esiteks üldse autorooli sattuda ning kui mingil põhjusel ta seda teeb, tuleb tal uuesti küsida, kas ta soovib enda südametunnistusele võimalikke traagilisi tagajärgi. Politseinike kogemus näitab, et taolised juhid tabatakse alati ja teo eest tuleb vastutada seadusega ette nähtud korras, mis noore inimese jaoks jätab märgi terveks eluks,“ lisas Kliimant.

Politsei pidas 23-aastase noormehe väärteomenetluse käigus kinni ning juhtunu täpsemate asjaolude selgitamiseks kestavad veel menetlustoimingud.

Kommentaarid puuduvad