Autoga 226 km/h kihutanud noormees pandi kuuks ajaks aresti

uudised.ee

Ööl vastu reedet mõõtis politseipatrull Kadrina vallas sõitnud BMW kiiruseks 226 km/h, kohus mõistis noormehele raske liiklusrikkumise eest 30 päeva aresti ning võttis talt pooleks aastaks juhtimisõiguse.

Politseipatrull tegi parasjagu Tallinna-Narva maanteel liiklusjärelevalvet, kui märkas suurel kiirusel lähenevat BMW-d. Teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 110 km/h, mõõdeti BMW kiiruseks 226 km/h. Seega ületas autojuht lubatud piirkiirust mitte vähem kui 116 km/h.

Patrull järgnes sõidukile ning andis juhile peatumismärguande. Autoroolis oli 21-aastane kohalik mees, lisaks sõitsid kaasa kolm tema sõpra. "Juht tunnistas rikkumist ja põhjendas, et tahtis kõigest proovida, millise tippkiiruse auto välja võtab. Imestas veel, et politsei kiirusmõõtjasse jäi selline näit, sest mingi hetk olla kiirus sellest veelgi suurem," kirjeldas Rakvere jaoskonna vanemkomissar Ave Uue.

Selgus, et vaid mõni kuu varem oli sama mees samuti kiirusületamise tõttu politsei huviorbiiti sattunud. Tookord määrati mehele rahaline karistus.

Autojuht peeti kinni ja juba täna toimus kohtuistung, kus mehele mõisteti karistuseks 30 päeva aresti, lisaks võeti talt pooleks aastaks juhtimisõigus. Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

"Et rahaline karistus varasema kiirusületamise eest ei ole noort sohvrit mõjutanud, jääb loota, et ehk annab arestimajas viibimine piisava aja oma tegude üle järele mõelda," märkis vanemkomissar Ave Uue.

Ta lisas, et tavaliikluses ei ole lubatud selliselt oma auto võimeid proovida, sest risk traagilisteks tagajärgedeks on liigagi kõrge. "Kui end juhiistmele sättinud inimene liiklusohutusest suurt ei tea või pea, võiks ülejäänud autos olijatel jaguda julgust nii end kui teisi võimalikust surmasõidust säästa," soovitas politseinik.

Kommentaarid puuduvad