Võrumaal maastikupõlengu tõttu rängalt viga saanud naine suri haiglas

BNS

Arstid ei suutnud laupäeval Võrumaal puhkenud maastikupõlengu tagajärjel põletushaavu saanud naist päästa ja ta suri haiglas.

Päästjad said laupäeval kell 16.19 väljakutse Võru valda Kasaritsa külla, kus oli süttinud kulu ja majapidamise abihooned, teatas Lõuna päästekeskus. Kohale sõitsid Võru, Mõniste ja Põlva komando kutselised päästjad ning Rõuge vabatahtlikud päästjad. Kokku põles umbes üks hektar kulu ja metsaalust ja tulekahju tagajärjel hävisid ka puukuur ja kelder.

Tulekahju likvideeriti kell 18.25. Tulekahjus sai raskelt kannatada vanem liikumispuudega naine, kes kasutas liikumiseks tugiraami. Naine sai üle keha põletushaavu ja osaliselt põlesid ära ka tema riided. Kiirabi viis kannatanu Tartu Ülikooli kliinikumi, kus ta laupäeva õhtul suri.

Tulekahju tekkepõhjus selgitatakse välja menetluse käigus.

Laupäeva jooksul said päästjad hulgaliselt väljakutseid metsa- ja maastikupõlengutele ja lõkete juurde, kus olid tuleohutusnõuded täitmata jäetud. Päästeamet juhib tähelepanu, et lõket tehes, grillides või suitsetades tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, sest ka väike eksimus looduses lahtise tule kasutamisel võib kaasa tuua rängad tagajärjed. Samuti tuletab päästeamet meelde, et kulupõletamine on terve aasta vältel keelatud.

Kommentaarid puuduvad