Kolm telekanalit said pommiähvarduse. Politsei: ohtu ei tuvastatud

uudised.ee

Kolmapäeva õhtul said pommiähvarduse kolm telekanalit: ETV, Kanal 2 ja TV3, päästeamet reageeris ähvardusele suurte jõududega, kuid ohtu ei tuvastatud. 

PPA pressiesindaja sõnul tehti kella 19.10 paiku pommiähvardus ETV, Kanal 2-e ja TV3 hoonetele. TV3 majast evakueeriti ligi 30 inimest, pommigrupp kontrollis maja üle ning ohtu ei tuvastatud. Samuti kontrolliti Kanal 2 ja ETV hooneid, ka seal ohtu ei tuvastatud.

«Reageerime alati sellistele teavitustele viivituseta ja suurte jõududega ning kui võimalik oht on mitmes kohas, siis saadame ka patrullid ohustatud kohtadesse samaaegselt. Politsei tegeleb praegu ähvarduse tegija tuvastamisega,» ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn Postimehele.

Kanal 2 uudistesaate «Reporter» saatejuht Jürgen Fogel, kes tegi saate ajal evakueerimiselt otselülituse, sõnas, et hirmu ta ei tundnud. «Ma ise evakuatsiooni ei näinud. Tuli info pommiähvarduse kohta, aga me arvasime, et see on nali. Kui aga pommirühm ja politsei kohal olid, oli asi naljast päris kaugel,» ütles Fogel. 

Ta lisas, et pommirühm käis turvamehega maja korrused läbi ning kuna ohtu ei tuvastatud, läks saade edasi ning kõik lõppes õnnelikult. 

«Pommiähvardus TV 3 majas. Duubel ei saa eetrisse! Kõik evakueeriti. Taastame otse-eetri esimesel võimalusel,» kirjutas TV3 programmijuht Urmas Eero Liiv ühismeedias. Eetris näidati kordust eilsest «Duubli» saatest.

ERR-i juht Erik Roose sõnas Postimehele, et nende programm ähvarduse tõttu häiritud ei ole, kuna näiteks «Pealtnägija» on juba varem salvestatud ning uudistesaade «Aktuaalne Kaamera» läheb eetrisse teisest majast. Ka Roosel juhtumi üksikasjade kohta informatsiooni ei olnud.

Põhjalik ülevaade toimunust on nähtav TV3 "Seitsmestes uudistes" kell 18.55. 

Kommentaarid puuduvad