Tugitoolijahimehe ulukiliha praad

uudised.ee

Kui oled varem proovinud ulukiliha, siis on kaks varianti, kas oled sattunud hõrgu ja maitseka tõelise piduroa otsa või maitses see ulukipraad sama tuim nagu eelmise suve rehvid. Meie ulukiliharetsept sobib hästi väiksema kogemusega kokandushuvilisele, kes tahaks pigem puldiga telerist häid saateid jahtida ja samal ajal köögis küpseva ulukiprae lõhna nautida!
 

1.      Sous Vide variant

See tugitooli jahimees, kellel kodus olemas Sous Vide imemasin, teil läheb hästi.

Vajate vaid:
•    ulukiliha Vorstiabi valikust
•    soola ja pipart
•    Kukeseene gemüüse Vorstiabi käsitööhoidiste valikust.

Kuidas toimetada: soojenda oma Sous Vide küpsetaja soovitud temperatuurini, maitsesta liha soola ja pipraga. Soola kindlasti ei tasuks panna üle teelusika kilo kohta! Pipraga samuti vaid õrnalt maitsestada. Asetada vaakum/zip-kotti, mis küpsetajale sobilik.
Kõige raskem osa on oodata 2h, kuni liha vaikselt küpseb.
Kui liha Sous Vide´st välja saab, oleks vaja kuumutada paksu põhjaga pann päris tuliseks, pannile tükike võid ja rosmariinioks, seejärel ulukiliha mõlemalt küljelt minut-kaks küpsetada. Seejärel lõika liha medaljonideks ja serveeri Vorstiabi letil oleva kukeseene gemüüsega!

2.    Aeglane küpsetamine potis või ahjus

Vajate vaid:
•    ulukiliha Vorstiabi valikus
•    kartuleid, porgandeid, pastinaaki, küüslauku, sibulat
•    maitsestamiseks soola, pipart, rosmariini või kadakamarju.

Serveeri koos marineeritud kõrvitsa, peedi või kurgiga, kõik olemas Vorstiabi hoidistevalikus.

Kõige töisem osa:

Küpseta kuumal pannil ulukiliha igast küljes paar minutit rohke oliiviõli sees. Küpsemise ajal maitsesta liha soola ja pipraga. Kui liha on saanud ilusa krõbeda pruuni kooriku, tõsta paksu põhjaga potti.

Lõika porgandid, kartulid, pastinaaki, küüslauku ja sektoriteks lõigatud sibul sinna kõrvale potti. Viska maitseks ka mõned kadakamarjad või rosmariinioks. Kalla potti 2cm jagu vett, maitsest soola ja pipraga.

Lase madalal temperatuuril kaetud potis ahjus 120 kraadi juures 3h haududa või pliidil paksu põhjaga kaanega potis õrnal tulel, nii et vesi vaevu virvendab haududa ka 2-3h. Vahepeal kontrolli, et potis vedelik päris ära ei aura (samal põhimõttel nagu ühepajatoitu tehes!).


 
 

Kommentaarid puuduvad