Elmo Nüganen 60! Endised kolleegid üllatasid sünnipäevalast südamliku žestiga

Täna tähistab 60. sünnipäeva armastatud näitleja, lavastaja ja Tallinna Linnateatri endine peanäitejuht Elmo Nüganen. Sel puhul käisid endised kolleegid juuilari sünnipäevahommikul üllatamas.

Täna hommikul kogunesid endised kolleegid ja sõbrad Elmo maja ette. Juubilarile esitati sünnipäevalaul ning anti üle ka kaunis lillekimp.

Kuigi Elmo alates 2021. aasta suvest enam teatri kollektiivi ei kuulu, mängitakse tema lavastatud etendusi tänase päevani. Pea 30 aastat Tallinna Linnateatri peanäitejuht olnud Elmo Nüganen teatas 2020. aasta detsembris, et lahkub teatrist.

„Ma arvan, et nende aastatega olen ma selle kõige-kõige olulisema sellele teatrile juba andnud. Meile ehitatakse uut teatrit. Ja kõige hullem, mis juhtuda saab, on see, kui me tassime uue maja uuesti täis vanu arusaamu ja arusaamatusi, vanu võtteid ja põhimõtteid, vanu harjumusi ja eelarvamusi ning jääme siis uut energiat ootama. Seetõttu tahan ma anda võimaluse uute inimeste tulekuks, uue meeskonna tekkeks,“ kirjutas Elmo 2020. aasta detsembris linnateatri kolleegidele saadetud kirjas. Teatepulga võttis Elmolt üle lavastaja ja näitleja Uku Uusberg.

Lisaks teatrimaastikule, on Elmo aastate jooksul andnud suure panuse ka Eesti filmimaastikul. Ta on mitmete tuntud filmide – „1944“, „Nimed marmortahvil“ ja „Meeletu“ – režissöör.

Samuti on Elmo Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunsti osakonna õppejõud ja olnud XX, XXV ja XXIX lennu kursuse juhendaja. Tema kursustelt on Eesti teatrilavadele jõudnud hulgaliselt andekaid näitlejaid.

2. detsembril 2020. aastal valis Eesti Teaduste Akadeemia üldkogu Elmo Nüganeni akadeemikuks teatrikunsti valdkonnas.

Hetkel tegutseb Elmo vabakutselise lavastajana, mida peab väga inspireerivaks ja vajalikuks eluetapiks. Valmimisjärgus on etendus Eesti vene teatris, kus ta lavastab Nikolai Gogoli „Surnud hingi”, mille esietendus toimub juba 12. märtsil.

Palju, palju õnne Elmo Nüganenile TV3.ee toimetuse poolt!

Vaata galeriid Elmo sünnipäevahommiku üllatusest Tallinna Linnateatri Instagrami kontolt:
 

Kommentaarid puuduvad