Mängufilm “Teesklejad” valiti maailma tippfestivali võistlusprogrammi

BNS

Mängufilm “Teesklejad” pääses esimese Eesti filmina maineka San Sebastiani filmifestivali ametlikku võistlusprogrammi ja jõuab septembris rahvusvahelise auditooriumi ette, Eestis esilinastub film 6. oktoobril.

Režisöör Vallo Toomla mängufilm “Teesklejad” (“Pretenders”) asub septembris toimuval 64. San Sebastiani filmifestivalil võistlustulle debüütfilmide kategoorias, teatas filmi avalike suhete juht. Kõigile selles kategoorias võistlevatele filmidele on kehtestatud nõue, et nende esmaesitlus toimub just San Sebastiani festivalil.

“Oleme väga õnnelikud, et meid maailma ühe olulisema A-klassi filmifestivali programmi valiti. Ainuüksi sellisesse väärikasse seltskonda pääsemine on Eesti filmile suur võit,” kommenteeris “Teesklejate” produtsent Riina Sildos. “Loodame, et suudame festivalipublikut üllatada, sest eesti keel on hispaaniakeelse maailma olulisimal festivalil ikka päris suur eksootika.”

“Teesklejad” võistleb San Sebastiani filmifestivali Kutxabank-New Directors auhinna eest. Võistlusprogrammi eesmärgiks on esile tõsta maailma kinokunsti uusi talente. 50 000 euro suuruse auhinna annab välja rahvusvaheline žürii ning see jagatakse filmi režissööri ja Hispaania levitaja vahel. Samas kategoorias antakse välja ka teine, EROSKI Youth Award, mille määrab 300 üliõpilasest koosnev žürii.

Kommentaarid puuduvad