Juubelilaulupeo heliloomingu konkursile laekus 43 teost

BNS

Ületuleval aastal toimuva juubelilaulupeo heliloomingu konkursile laekus 43 teost, neist segakooridele 16.

Konkursižürii tõstis esile kaks Mari Amori ning ühe Viktoria Grahvi ja Pille-Riin Langeprooni teose, teatas Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA.

"Mitmed teosed sisaldasid toredaid muusikalisi kujundeid ja ideid, kuid terviku seisukohast vajavad veel hoolt," ütles žüriisse kuulunud helilooja Tauno Aints.

Konkursile laekus ka neli instrumentaalteost ja ning samas vaid kolm teost mudilaskooridele. Esiletõstetud teosed avaldatakse autoritega kokkuleppel XXVII laulupeo laulikutes, kuid peo kavasse ühtki teost sisulistel kaalutlustel siiski ei valitud.

Anonüümselt saadetud teoseid hindas XXVII laulupeo kunstiline toimkond, kuhu kuulus XXVII laulupeo kunstiline juht Peeter Perens, laulupeo esimese kontserdi muusikajuht Siim Selis, mudilaskooride liigijuht Maret Alango, lastekooride liigijuht Maarja Soone, poistekooride liigijuht Hirvo Surva, meeskooride liigijuht Mikk Üleoja, naiskooride liigijuht Raul Talmar, segakooride liigijuht Triin Koch, puhkpilliorkestrite liigijuht Bert Langeler, sümfooniaorkestrite liigijuht Hando Põldmäe ning helilooja Tauno Aints.

Ületuleval aastal toimuva XXVII üldlaulupeoga tähistatakse 150 aasta möödumist esimesest laulupeost, mis toimus 1869. aastal Tartus. Laulupidu on algusest peale olnud muusikaline suursündmus, samuti rahvusliku ühtsuse ja Eesti iseseisvuse sümbol.

XXVII laulu- ja XX tantsupidu toimuvad 5.–7. juulil 2019 Tallinna lauluväljakul ning Kalevi staadionil.

Kommentaarid puuduvad