Kuhu minna? Hoo said sisse Tallinna merepäevad

Seitsmesed

Täna said alguse tänavused Tallinna merepäevad, mis seekord vältavad lausa neli päeva, vahendab BNS.

Avalöök anti juba reede õhtul Pirital, kus ansambel Regatt esines merepäevade eelkontserdil. Ametlik avakontsert toimub aga laupäeva õhtul, mil Vanasadamas astuvad üles Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Rolf Roosalu ning dirigent Jüri-Ruut Kanguri juhendamisel Pärnu linnaorkester.

Esmakordselt pealinna ajaloos toovad merepäevad uue nädala alguses Tallinna lahele suurejoonelise The Tall Ships Races purjelaevastiku, kuhu kuulub enam kui 50 purjelaeva. “The Tall Ships Races purjelaevastik jõuab Läänemerele iga nelja aasta tagant ning pika ajalooga regatt külastab pealinna tänavu esmakordselt,” sõnas Tallinna Kultuuriameti juhataja Aini Härm.

“Seda ei juhtu iga päev, et nii suured ja võimsad purjelaevad meie kodusadamatesse tulevad ja ei julge praegu ka ennustada, millal selline vaatepilt võiks korduda,” kutsus Härm kõiki suurest merepeost osa saama.

Purjekad jõuavad pealinna 17. juuli hommikul ning lahkuvad Tallinnast päev hiljem, mil suure mereparaadiga pannakse merepäevadele vaatemänguline punkt.

Nelja päeva jooksul ootab publikut ka mitmekülgne kontsertprogramm, kus lavale astuvad armastatud muusikud nii Eestist kui välismaalt. Näiteks saab pühapäeval, 16. juuli õhtul lennusadamas nautida traditsiooniks kujunenud öölaulupidu. Esitusele tulevad nii tuntud merelaulud kui ka paljud teised Eesti rahvale läbi aegade armsaks saanud muusikapalad. “Iga muusikasõber leiab Tallinna merepäevade programmist endale midagi meelepärast, mille saatel merd ja selle ümbrust nautida,” lausub Härm.  

Tallinna Merepäevade sündmusi leiab nelja päeva jooksul viiest sadamast. Need on Vanasadam ja lennusadam ning partnersadamatena Haven Kakumäe, Noblessneri sadam ning Pirita jahisadam. Tegevusi jagub aga ka Kalasadamasse.

Tallinna merepäevad 2017 korraldajad on Tallinna linn, Tallinna kultuuriamet, Tallinna Sadam, Lennusadam. Kaaskorraldajad on STA Estonia, Haven Kakumäe sadam, Noblessneri jahisadam, Pirita linnaosavalitsus, Pirita jahisadam.

Foto: tallinnamerepaevad.ee

Kommentaarid puuduvad