Eesti mängufilm Mirtel Pohlaga nimiosas võitis maineka auhinna

Seitsmesed

Lauri Lagle mängufilm "Portugal" võitis A-klassi kategooria festivalide hulka kuuluval Locarno filmifestivalil Šveitsis peaauhinna.

A-klassi festivalide hulka kuuluv tänavu 70. sünnipäeva tähistav Locarno festival teatas täna, et "Portugal" võitis pühapäeval auhinna First Look tänu kaasaegse Eesti elu omanäolisele kujutamisele, vahendab ERR.

Näitleja ja teatrilavastaja Lauri Lagle debüütfilm "Portugal" on koomiliste sugemetega seikluslik armastuslugu, mille peaosalisi kehastavad tuntud näitlejad Mirtel Pohla ja Margus Prangel. Film valmib filmistuudios Allfilm ning jõuab kinodesse 2018. aasta veebruaris.

"Portugal" on enam kui pool aastat enne esilinastust suutnud tekitada märkimisväärse rahvusvahelise huvi. Locarno filmifestivali programmi Esmapilk valituks saada on väga suur tunnustus ning võib osutuda filmi tuleviku suhtes märgiliseks hüppelauaks," rääkisid "Portugali" produtsendid Tiina Savi ja Ivo Felt festivalile minnes.

 

A post shared by Mirtel Pohla (@mirtelpohla) on

Samuti leidis tunnustust Moonika Siimetsa film "Seltsimees laps" võites Locarnos Le Film Français’ auhinna suurepärase loojutustamise, esituse, ajaloolise rekonstruktsiooni ning rahvusvahelise huvi pakkumise eest.

"Seltsimees laps" põhineb Leelo Tungla raamatutel "Seltsimees laps" ning "Samet ja saepuru". Film räägib loo kuueaastasest Leelost (Helena Maria Reisner), kelle ema Helmes (Eva Koldits) saadetakse stalinistlike repressioonide käigus aastal 1950 Siberi vangilaagrisse.

Ema tagasi ootav väike tüdruk peab õppima, kuidas jääda iseendaks, vaatamata kodumaal toimuvatele süngetele ja kohati ka tragikoomilistele sündmustele. Film valmib filmistuudios Amrion ning jõuab Eestis kinoekraanidele 2018. aasta märtsis. "Seltsimees laps" on esimene film, mis valmib Eesti Vabariik 100 programmi raames.

Foto: Kuvatõmmis/instagram.com 

Kommentaarid puuduvad