Täna
17. jaan
0...3
-10...0
Homme
18. jaan
-6...-1
-10...-1

Meelelahutus

ERM pakub esmakordselt teatriproduktsiooni

12:13 09. veebruar 2018
Autor: BNS

Tartus Eesti Rahva Muuseumis ( ERM) soome-ugri näitusealal esietendub reedel ERM-i esimene teatriproduktsioon, milleks on Aleksis Kivi "Seitse venda ehk Uurali kajakas".

"Kogu lavastusprotsess sai alguse ERM-is lava jaoks kohta otsides," ütles ütles üks lavastajatest, Katrin Pärn ERM-i pressiesindaja teatel. "Soome-ugri püsinäitusele jõudes olime vaimustuses ideest tuua teater muuseumisaali, sest tegelikkuses on seal kõik olemas - lavakujundusest tegelaskujude ja pealkirjani välja."

Melodramaatiline tragikomöödia moodustab soome-ugri püsinäitusega „Uurali kaja“ nii ruumilise kui ka mõttelise terviku. Tegevus toimub näituse kolmes saalis, kus publikul avaneb võimalus mõtiskleda soomlaste ja eestlaste mõtteilma ja olemuse, vendluse ja õeluse üle nii vanasti kui ka tänapäeval.

Lavastust iseloomustab Pärna sõnutsi väga hästi ka näitust sissejuhatav lause Soome keeleteadlaselt ja etnograafilt, Matias Aleksanteri Castrénilt: „Uurali tühjadelt nõlvadelt pärit hõim on alati olnud endassetõmbunud ja erinenud ülejäänud inimkonnast.“

Etenduse lavastajad on Katrin Pärn ja Janek Savolainen. Mängivad Katrin Pärn, Janek Savolainen, Siim Angerpikk ja Silver Sepp.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob jaanuarikuu Sinu tähemärgile?