Kevadine pööripäev toob ERMi öise heli- ja videvikufestivali

BNS

Eesti Rahva Muuseumis toimub (ERM) laupäeval kell 19.30 esimene heli- ja videvikufestival ERM-i öö, mis on pühendatud kevadisele pööriööle ja kutsub kuulama videvikulist ajavoolu nii helis kui ka sõnas.

„ERM-i öö pakub kuulajale inspireerivas videvikus sõnumiga muusikat, õdusat koosolemist ja sisekaemuslikku kohalolu,“ kirjeldas festivali ERM-i programmijuht Kadi Haamer. Festivali seitset kontserti neljal laval ühendab Ajarada ERM-i püsinäitusel „Kohtumised“.

Esimest ERM-i ööd austab sõnalis-muusikalise projekti „Pööriööriööriöö“ esmaettekanne, kus kirjanik-semiootik Valdur Mikita tekstid haaravad publikut Robert Jürjendali ja Kaido Kirikmäe loodavate improvisatsiooniliste maailmade kaudu. Trioga on kaastegev segakoor K.O.O.R dirigent Raul Talmari juhatusel.

Lisaks astuvad laupäeva õhtutundidel üles hõbehäälne Myrra Rós Islandilt, soolokontserdiga Vaiko Eplik, fantaasiamuusik Silver Sepp, hiiu kandleid elektroonikaga ristav duo Puuluup ja 2017. aastal albumiga "Raba" eduka debüüdi teinud Haldi. festivali puhkealal Kukemuru ambient-ruumis laseb helidel voolata põhjanaabrite veteran-elektrooniku Mika Rintala poolt juhitav kooslus Verde.

Festivali lisainfo on üleval ERM-i kodulehel ja Facebookis.

Kommentaarid puuduvad