Ratas ja Sipilä osalesid Eesti juubeliaasta jalgrattasõidul Helsingis

Seitsmesed

Peaminister Jüri Ratas ja Soome valitsusjuht Juha Sipilä avasid pühapäeval Helsingis Eesti riigi juubeliaastale pühendatud jalgrattasõidu.

Kogupereüritusel osalejad said valida kahe Eestist inspireeritud distantsi vahel: 100 kilomeetrit tähistas Eesti Vabariigi juubeliaastat ning 24,2 kilomeetrit Eesti Vabariigi sünnikuupäeva, edastas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Ratas ja Sipilä osalesid 24,2-kilomeetrisel distantsil.

„Eestit ja Soomet ühendavad erilised sõprussidemed. Eelmisel aastal võtsime meeleolukalt Soome peaministri ja riigikantseleiga nende riigi 100. sünnipäeva puhul mõõtu jalgpallis Tallinnas. Seekord turgutasime vaimu ja keha ühisel jalgrattasõidul Helsingis. Loodan, et sellised üritused saavad traditsiooniks,“ ütles Ratas.

Pärast jalgrattasõitu said kõik osalejad nautida Soome menuka trummari Kari Paavota, Silver Laasi ja Janno Trumpi ning Soome džässitippude Mikko Pettineni ja Aki Haarala muusikat.

„Ees ootab sündmusterohke ja Euroopale otsustav sügis. Peame Euroopa Liidus edasi liikuma mitmetes keerulistes küsimustes eesotsas Brexiti ja rändega,“ tõdes Ratas, kes arutas Sipiläga ka päevapoliitilisi küsimusi.

Lisaks kõnelesid valitsusjuhid Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisest  ja Eesti hiljutisest kogemusest. Soome valmistub praegu oma eesistumiseks 2019. aasta teises pooles.

„Loodan, et Soome jätkab aktiivselt digiteemade ning idapartnerluse edasiviimist eesistumise ajal. Samuti Euroopa Liidu välispiiride tugevdamist,“ märkis Ratas.     

Eesti-Soome jalgrattasõitu korraldasid Soome ja Eesti riigikantseleid ning EV100 korraldustoimkond koostöös Suomen Pyöräily ja Cycle Club Helsinkiga.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/10279537[/embed]

Kommentaarid puuduvad