Täna
16. dets
-5...0
-9...-1
Homme
17. dets
-5...1
-7...-1

Meelelahutus

EV100 sarja raamat tutvustab Eesti teedevõrgu ajalugu

Foto: Ilmar Saabas/Delfi
13:04 18. august 2018
Autor: BNS

Järvamaal Eesti Jalgrattamuuseumis esitleti reedel EV100 raamatusarja kuuluvat Valdo Prausti teost "Eesti teede ja transpordi 100 aastat", mis kajastab ühtse tervikuna Eesti teede ja transpordi ajalugu iidsetest radadest tänapäevase taristuni.

„Enne raamatu kirjutamise juurde asumist suundusin aastaks arhiivi ja võtsin vastu väljakutse töötada läbi enamiku olemasolevaid 20. sajandi Eesti teede- ja transpordiajaloo materjale,“ sõnas raamatu autor ja Eesti Jalgrattamuuseumi asutaja Valdo Praust pressiteate vahendusel. „Nii saigi juubeliaastaks loodud raamatu kaante vahele kokku nii Eesti veeteid, maanteid, raudteid, lennundust ning kõikide nende transpordiliikide sõidukeid kajastav sajandit kattev ajalugu.“

„Kuna Valdo on rekonstrueerinud Eesti muinas- ja keskaegse teedevõrgu ning tegelenud üle 30 aasta raudtee ajaloo, vanatehnika ja -sõidukitega , siis suudab ta teoses välja tuua põnevaid seoseid Eesti teede ja transpordi valdkonna arengu kohta,“ märkis riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli, kelle sõnul on raamatu autor oma ala spetsialist ja tõeline entusiast.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud rEV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. 

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob detsembrikuu Sinu tähemärgile?