Homme
25. juul
21...27
13...18
Ülehomme
26. juul
21...29
13...18

Meelelahutus

Estonia teater peab 112. sünnipäeva

Foto: Estonia teater
12:01 16. september 2018
Autor: BNS

Estonia peab pühapäeval koos teatri veteranidega enda 112. sünnipäeva – enne etendust toimub pidulik vastuvõtt valges saalis ning üheskoos vaadatakse Pál Ábrahámi operetti „Savoy ball“.

„Teatrile on väga oluline side olnu ja tuleva vahel. Meie väärtus on inimesed, kes neid seoseid loovad,“ ütles teatrijuht Aivar Mäe pressiteate vahendusel. „Nii saame igal aastal teatri sünnipäeval kokku, just 16. septembril, et üheskoos möödunut meenutada ja tulevikku vaadata.“

Estonia teatri tegevusele pandi alus 1865. aastal, kui Tallinnas loodi laulu- ja mänguselts „Estonia“. Seltsi algatusel ja baasil alustas 1906. aastal tegevust professionaalne Teater Estonia, mis 1913. aastal kolis vastvalminud teatrimajja Estonia puiesteel. Aastast 1998 kannab teater rahvusooper Estonia nime ning tegutseb avalik-õigusliku institutsioonina vastavalt 1997. aastal vastu võetud rahvusooperi seadusele.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu
Mida toob juulikuu Sinu tähemärgile?