Kristiina Heinmets-Aigro pahandab Vahur Kersnaga: olen pigem Lasnamäe prussakas, kui arrogantsusega eputav eliit!

Seitsmesed

Sel pühapäeval näitab ETV uuesti Vahur Kersna möödunud soojas suves paksu pahandust tekitanud saadet "Kersna kõnnib Kadriorus". Telemees ütleb, et ta oleks väga imestunud, kui peale seekordset versiooni Lasnamäe prussakad nagu üks mees tagumistele sõrgadele ei tõuse. Selline kommentaar kurjustas aga eksmiss Kristiina Heinmets-Aigrot, vahendab Delfi.

Heinmets-Aigro postitas telemehele mõeldud avaliku kirja Facebooki, kus seisab: "Lugupeetud Vahur Kersna, miks kasutada sõna Lasnamäe taaskord halvustavas kontekstis? Kas kõik ligi 100 000 tavalist lihtsat eestlast on teie arvates prussakad, sest nende kodu asub Lasnamäel?"

"Mina kasvasin üles Lasnamäel ja minu vanemad elavad seal siiani. Minul on ainult imeilusad mälestused sellest nn neetud paigast, kus maja lastega, olenemata nende etnilisest kuuluvusest, koos silkasime mööda kohalikku võsa, kaevasime oma maja kambaga salakoopaid, võistlesime omavahel, kelle tiigist leitud triiton elab kauem ... Maja kõrval olevatelt aasadelt korjasime karikakraid, punusime pärjad ja marssisime koos lauluväljakule laulupeole. Hoidsime käes kinni ja laulsime koos, me ei teinud vahet, kelle kodune keel on vene või eesti keel. Me olime lapsed!"

"9. klassi sattusin kesklinna ja mulle kui Lasnamäelt tulnule tehti kiiresti selgeks, mis on LASNAMÄE! Tänu oma julgusele ei tehtud sellest välja, aga see oli sõna, mida lapsena tuli häbeneda. Seesama halvustav maik ei ole kuskile kadunud, pigem suurenenud kui alles paar päeva tagasi ei julgenud eesti soost noorem taksojuht öelda, et elab Lasnamäel?"

"Mina olen Lasnamäe prussakas ja tõusen pigem oma sõrgadele ja mul on hea meel mitte olla arrogantsusega eputav eliit, kelle jalas olevate kergesti purunevate kristallkingade kontsadele ei kannata tõusta," pani ta postituse lõppu.

 

 

Kommentaarid puuduvad