Tartu Tudengipäevad saavad hoo sisse Pannkoogihommikuga

Esmaspäeval, 24. septembril algab traditsioonilise Pannkoogihommikuga Tartu Tudengipäevade sügisfestival. Festivali kavast leiab üle saja erineva ürituse, mis toovad eredaid elamusi nii tudengitele kui ka linnarahvale.

Lisaks pannkookidele saab esmaspäeval vahemikus kell 8-12 Tartu Raekoja platsis kõhu tasuta täis süüa ka erinevate tudengiorganisatsioonide pakutavast - pudrust, smuutist, vahvlitest ja tatrast.

Pannkoogihommik on sissejuhatuseks nädal aega kestvale festivalile, mille kavast leiab erinevaid kultuuri-, muusika-, spordi- ja meelelahutusüritusi. Seekordne sügisfestival on eelkõige suunatud verivärsketele rebastele, kes vastselt Tartu kõrgkoolidesse õppima on tulnud.

Festivali esimese päeva õhtul saab enda teadmised, silmaringi ja mälumänguoskused proovile panna traditsioonilisel Mälukal. Kolmapäeval on kõik seiklushimulised tudengid oodatud osalema Ellujääja eelvoorus, kus ekstreemsete vahevõistluste läbimiseks on vaja nii tugevat vaimu kui ka füüsist. Parimaid ellujääjaid ootab ees salajane lõppvoor salastatud asukohas.

Neljapäeval on kõik värsked Tartu kõrgkkoolide rebased kutsutud Rebasteerimisele ehk ülelinnalisele esmakursuslaste ristimisele. Pirogovi pargis toimuval ristimisel surfatakse kaasrebaste kätel, läbitakse shotilimbo ning antakse üheskoos rebasevanne, et ametlikult tudengiks pühitsetud saada.

Festivali eelviimasel päeval ehk laupäeval on kõigil rebastel ja rattalembestel tartlastel võimalus osaleda Kondikütte rattaretkel, et üheskoos Tartule pea 15 kilomeetri pikkune tiir peale teha ning ülikoolilinnale omaste ja oluliste kohtadega tutvuda.

Tartu Tudengipäevad toimuvad 24. septembrist 30. septembrini. Festivali kavaga saab lähemalt tutvuda aadressil http://www.studentdays.ee/programm

Kommentaarid puuduvad