Täna
26. juun
17...24
11...17
Homme
27. juun
14...18
12...16

Meelelahutus

Selgusid Muuseumiroti nominendid

Foto: Anni Õnneleid/Delfi
12:45 08. detsember 2018
Autor: BNS

Muuseuminõukogu komisjonid valisid välja Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid – Muuseumiroti kümnes kategoorias selguvad laureaadid auhinnagalal, mis toimub 25. jaanuaril Maarjamäe ajaloomuuseumis.

Muuseumiauhindade konkursile laekus tänavus rekordiline taotluste arv, kokku 113.  Populaarsemad kategooriad olid traditsiooniliselt näitused, kuhu esitati 28 kandidaati, sealhulgas 22 ajutist näitust ja kuus püsinäitust. Parimale haridustööle ja teadustrükisele esitati mõlemasse kategooriasse 15 projekti. 

"Nominentide loodav pilt kinnitab, et muuseumitöö on Eestis elav ja pakutavad programmid kõnetavad publikut. Hea meel on näha, et ka uuena lisandunud kogukonna sõbra kategooriasse on esitatud 14 taotlust," ütles kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna peaspetsialist Marju Niinemaa.

Komisjonid tõstsid esile 27 nominenti 14 muuseumist. Eesti Kunstimuuseum kandideerib viies kategoorias. 

Parima ajutise näituse auhinnale kandideerivad Eesti Kunstimuuseumi näitus "Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades", Pärnu Muuseumi näitus "Made in Pärnumaa" ja Tartu Ülikooli muuseumi näitus "Kuritöö ja karistus".

Parima püsiekspositsiooni auhinnale kandideerivad ajaloomuuseumi näitus "Minu vaba riik", trüki- ja paberimuuseumi näitus "Eesti Trüki- ja Paberimuuseumi püsiekspositsioon" ning okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu "Vabadusel ei ole piire".

Muuseumikogu arendaja kategoorias on nomineeritud loodusmuuseum, maaelumuuseumid ning Eesti Vabaõhumuuseum; konserveerimistöö kategoorias Eesti Kunstimuuseum, Eesti Rahva Muuseum ja okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu; muuseumihariduse edendaja kategoorias Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Rahva Muuseum ja Eesti Kunstimuuseum.

Teadustrükise kategoorias on nomineeritud Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Eesti Kunstimuuseum ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum. 

Teaduskonverentsi kategoorias kandideerivad Eesti Rahva Muuseum, Eesti Kunstimuuseum ja Valga muuseum. 

Kogukonna sõbra kategoorias kandideerivad Tallinna kirjanduskeskuse Tammsaare ja Vilde muuseumid, spordi- ja olümpiamuuseum ning Valga muuseum.

Muuseumiarendaja valikus kandideerivad Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Rahva Muuseum ning okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu.

Lisaks tunnustatakse eriauhinnaga muuseumi või isiku erilist tegu või panust muuseumivaldkonna arendamisel. See võib olla innovaatiline lahendus, valdkondadevaheline arendustegevus, muuseumitaristu väljaarendamine, rahvusvaheline teadus-ja koostööprojekt, vabatahtlik panustamine ning muuseumitöö kui elutöö.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu