Andrea Bocelli Tallinna kontserti saadab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester

Seitsmesed

Järgmise aasta 20. augustil toimub Tallinna lauluväljakul maailmakuulsa tenori Andrea Bocelli ainus välikontsert Baltimaades ja Skandinaavias. Kõrgete tehniliste nõudmistega artisti saadab kontserdil Grammyga pärjatud Eesti Riiklik Sümfooniaorkester.

 Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) on vanim ja mainekaim regulaarselt tegutsev sümfooniaorkester Eestis. ERSO on käinud arvukatel turneedel Euroopas, USAs, Hiinas ja osalenud nii Eesti kui ka rahvusvahelistel festivalidel. Orkestri kõrget kvaliteeti on esile tõstetud mainekates klassikalise muusika ajakirjades ning sellega on kaasnenud mitu auhinda, millest olulisim on 2004. aastal pälvitud Eesti esimene Grammy. 

 Kontserdikorraldaja Tanel Sammu sõnul on ERSO parim valik Bocelli saatjaks: “Bocelli ja ERSO esinevad meie riigi iseseisvuse taastamise päeval ja Eesti jaoks väga olulises asukohas, Tallinna lauluväljakul. See kõik kokku annab kontserdile hoopis uue mõõtme,” põhjendas ta. 

 ERSO dirigendiks Andrea Bocelli kontserdi ajal on Carlo Bernini, kellega maailmakuulus tenor on teinud koostööd üle 30 aasta. Bernini alustas Bocelli karjääri algusaastatel tema klaveriõpetajana ja olnud väga paljuski tema suure edu taga. Bocelli kontserdil saab kuulda ka maailmatasemel naishääli. Mehe kõrval astub lavale sopran Maria Aleida ja Itaalia poplaulja Ilaria Della Bidia. 

 ERSO koostöö Andrea Bocelliga tipneb 20. augustil Tallinna lauluväljakul, kus esitlusele tulevad nii klassikalise muusika pärlid kui ka Bocelli kõige populaarsemad lood, teiste seas kõlab maailma enimmüüdud singel “Time to Say Goodbye”. Lisaks saab kuulda armastatud tenori kõige uuemaid lugusid sel aastal ilmunud albumilt “Si”. “Koostöö on olnud ülimalt professionaalne, Bocelliga proovid on alati olnud sujuvad. Taaskohtumine sellise kaliibriga lavapartneriga on alati meeldiv,” ütles Bocelliga koostööd tegeva ERSO direktor Kristjan Hallik.

Kommentaarid puuduvad