Palamuse muuseumi külastas avanädalal tuhatkond inimest

BNS

Eelmisel laupäeval pärast põhjalikku uuendust avatud Palamuse Oskar Lutsu Kihelkonnakooli muuseumi külastas nädala jooksul tuhatkond inimest, mida muuseumi arendusjuht Janek Varblas peab suurepäraseks tulemuseks.

"Pooled külastajatest on olnud lapsed, kes on nautinud vanaaja koolitunde, teine pool täiskasvanud, kes on rohkem tundnud huvi Oskar Lutsu ja "Kevade" kirjutamise ning filmi tagamaade kohta," ütles Varblas pressiteate vahendusel. "Mind on enim vaimustanud see, et nüüd on meil kaks maja. Esimesse, uude, tulevad inimesed esmalt ja saavad läbi interaktiivsete lahenduste liikuda ajas edasi ja tagasi. Seejärel aga minnakse vanasse autentsesse kihelkonnakoolimajja, kus astudki sõna otseses mõttes ajas 100 aastat tagasi. Selline vaheldusrikkus on väga kütkestav ka isiklikult mulle."

Et Palamusel on parasjagu jõulud ja jõulupuudki vanade traditsioonide kohaselt ehitud, oodatakse sel kuul muuseumisse veel palju uusi gruppe ja üksikkülastajaid.

Palamuse muuseum taasavati eelmisel laupäeval ja selle uuendustööde maksumus ulatus 2 miljoni euroni. Tulevikus oodatakse muuseumisse iga-aastaselt ligi 38 000 külastajat Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt.

Palamuse muuseumi arendamise projekti kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Lisaks olid rahastajateks rahandus- ja kultuuriministeerium.

Kommentaarid puuduvad