Homme
20. juun
20...29
12...18
Ülehomme
21. juun
18...27
13...18

Meelelahutus

Tantsupeo pooled piletid müüdi ühe päevaga

Foto: Rauno Volmar/Delfi
12:18 11. jaanuar 2019
Autor: BNS

Neljapäeval müüki tulnud laulu- ja tantsupeo pileteid on vähem kui ööpäevaga soetatud ligi 25 000, tantsupeo kolme etenduse kohtadest pooled on juba müüdud.

Reede hommikuks oli müüdud umbes 24 500 piletit neist 8500 laulupeole ja üle 15 000 tantsupeo etendustele, öeldi Piletilevist BNS-ile.

Arvestades, et Kalevi staadion, kus tantsupeo etendused toimuvad, mahutab 9908 pealtvaatajat, saab öelda, et ligi 30 000 piletist on pooled juba omaniku leidnud.

Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum tunnistas, et tavapäraselt on piletite müügiletuleku esimestel päevadel huvi väga tormiline, aga ta ei osanud öelda, kas suure huvi korral võidakse suurendada tantsupeo pealtvaataja-kohtade arvu või teha lisaetendus. "Minul hetkel sellist infot ei ole. Tuleb jälgida müüki, küllap algus ongi väga tormiline. Vaatame müüki ja tuleme teema juurde tagasi, kui olukord seda nõuab," ütles Weidebaum reedel BNS-ile.

Tantsupeo etenduste piletid maksavad olenevalt istekohast 7 - 60 eurot. Hinnad kehtestas Laulu- ja Tantsupeo sihtasutus, kõige kallimad on toetajapiletid, mille soetajad panustavad peo traditsioonide hoidmisse. "Toetajahindadega piletid on olnud müügil juba päris mitmel viimasel peol. Nende ostjad toetavad sellega laulu- ja tantsupeo liikumist laiemalt," selgitas Weidebaum. 

XXVII laulu- ja XX tantsupidu peetakse 4.-7.- juulini. Tantsupeo etendused on neljapäeva, 4. juuli õhtul ning kaks etendust reedel, 5. juulil. Rongkäik ja laulupeo esimene kontsert on laupäeval, 6. juulil ja laulupeo teine kontsert pühapäeval 7. juulil.

"Sel korral on lalulu- ja tantsupidu kasvanud väga suureks, osalejate ja publikuhuvi väga suur. Kuna on ka juubelipidu, siis tegime selle natuke pikemaks. Tantsupeo etendused algavad juba neljapäeval. Kuna neljapäeval ja reedel on ka eraldi rahvamuusika kontserdid, siis saab öelda, et on välja kujunenud tantsu ja rahvamuusia päevad," rääkis Weidebaum.

Laulupeole müüakse esimestesse sektoritesse nummerdatud kohtadega pileteid, üldala piletite osas hetkel limiiti pole seatud, märkis Weidebaum. 

2019. aastal möödub esimesest laulupeost 150 aastat ning 85. aastane tantsupidu toimub kahekümnendat korda.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu
Mida toob juunikuu Sinu tähemärgile?