Mart Sander: kõigile meeldida prooviv inimene on lits

Seitsmesed

Mart Sander rääkis hiljaaegu väljaandele Pealinn antud intervjuus telesarjast "Litsid", aga ka Eesti filmi- ja telemaastikust üldiselt.

Mart Sanderi sõnul võib öelda, et "Litsid" on kõige õudsem õudusfilm, sest tegemist on sündmustega, mis on ka päriselt juhtunud. "Nagu ma ütlesin: teadmatus – teadmatus siis, kui küüditajate auto maja ees peatub; kui kõlab pommihäire sireen; kui su kõige kallim inimene on lihtsalt kadunud ning sa oled jõuetu midagi tegema," lisas mees.

Samas on Mardil hea meel, et televaatajatele "Litsid" väga meeldisid. Kusjuures "Litsid" on saanud ka suurimas filmiportaalis IMDB hindeks 8,8, mis on Mardi sõnul kõige kõrgem hinne, mille mõni Eesti sari on saanud.

"Paraku aga on selliste suurte ajalooliste projektide tootmine tohutult kallis ettevõtmine ja need ei tee oma kulutusi tasa. Eesti filmi instituut, kultuuriministeerium, kultuurkapital ega EAS ei ole kunagi "Litse" ühegi sendiga toetanud. Eks ma taotlen veel – nüüd, kui planeerime täispikka mängufilmi –, aga tunnen, et olen n-ö mustas nimekirjas ja minu taotlused rändavad ilmselt lugemata prügikorvi."

Muuhulgas on Mart ka Balti Filmi ja Meediakoolis doktorant. „Ma ei tea, kas doktorikraad mind paremaks filmitegijaks teeb, aga ma loodan. Mitte kunagi ei saa kõigile meeldida ja kes seda kõigest hingest üritab, see on loll ja natuke lits.“

Loe täispikka artiklit Pealinnast

Kommentaarid puuduvad