Täna
21. juul
22...27
10...16
Homme
22. juul
17...25
12...17

Meelelahutus

Kevadine pööripäev toob ERM-i öise heli- ja videvikufestivali

Foto: Anni Õnneleid/Delfi
12:04 16. märts 2019
Autor: BNS

Eesti Rahva Muuseumis (ERM) toimub laupäeval taas heli- ja videvikufestival „ERM-i öö“, mis  pakub muuseumi eri saalides kuulajatele nii maitsekat poppi kui ka eksperimentaalset elektroonikat hiliste õhtutundideni.

Mitmete tuntud Eesti muusikute kõrval astuvad üles välisesinejad Soomest, Islandilt ja Ühendkuningriigist. 

Tänavuse festivali üheks olulisemaks esinejaks on positiivses mõttes veidrat ning omapärast popmuusikat viljelev Rozi Plain Ühendkuningriigist. Rozi on oma karjääri jooksul üllitanud neli albumit ja tänavu aprillis ilmub tema viies heliplaat „What a Boost“, mida mainekad väljaanded on juba iseloomustanud kui „võrgutavalt tasakaalust väljas head kraami“ ja „viimistletult joovastavat“.

Lisaks astub üles Soome laulja Lau Nau ehk Laura Naukkarinen, kelle 2005. aastal ilmunud albumi „Kuuatarha“ reastas Briti ajakiri The Wire TOP 50 parima heliplaadi hulka maailmas. Samuti on tema Philadelphia kontsert meedias ära mainitud „60 kontserdi hulgas, mis raputasid maailma“.

Publiku kõrva rõõmustavad ka kohaliku helimaailma silmapaistvad esindajad, kes teadlikele muusikasõpradele pikemat tutvustamist ei vaja. Karge ja põhjamaise puudutusega Erki Pärnoja ehk Efterglow, alati muhe Orelipoiss, transiliku tantsulise astumisega meisterjaan, unelev Mick Pedaja, helilistes nüanssides perfektsionistlik ja eksperimenteeriv Weekend Guitar Trio.

Keha ja meelt saab puhata "ERM-i öö" ambient ruumis, kus voogavate helide eest hoolitsevad trio Stereo Hypnosis Reykjavikist ning kohaliku sügavama suuna elektroonilise muusika eestseisja Kaido Kirikmäe.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob juulikuu Sinu tähemärgile?
Kerro kuu