Mänguasjamuuseum avab nädalavahetusel uksed Legomaaniale

Seitsmesed

Nädalavahetusel, 21. ja 22. septembril vallutab Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodu taas LEGOMAANIA. Teatrisaali kerkib imeline Lego linn töötavate karussellide, sõitvate rongide ja linnameluga, vaadata saab täiskasvanud Lego-meistrite loomingut, toimub kasutatud Lego klotside müük ning avatakse mitu ehitusala lastele.

Legomaaniat korraldab täiskasvanud Lego-harrastajate klubi EstLUG koostöös Tartu Mänguasjamuuseumiga. Ühe korraldaja Triin Põllmaa sõnutsi soovitakse näidata nii lastele kui ka täiskasvanuile, et Legodest ehitamise maailma võimalused on piiritud. "Loovus, osavus ja püsivus on üliolulised lapse arenguks. Peenmotoorika ja mitmemõõtmelise mõtlemise areng on Legodega mängides lisaboonuseks," selgitab Põllmaa.

Üritusele pääseb eripiletiga, millega saab külastada ka Tartu Mänguasjamuuseumi põhimajas asuvaid näituseid ja mängutuba. Mänguasjamuuseumis on vastselt avatud Edgar Valteri loomingust inspireeritud mänguasjade näitus "Sipsikust pokudeni", samuti on võimalik vaadata näitust Liivika Asumaa valmistatud karudest ning imetleda aasta suurnäitust "Barbie 60".

Laupäeval saab Legomaaniale kaasa elada kella 11-17, pühapäeval kella 11-15.

Kommentaarid puuduvad