MyFitnessi treeningute juht Eva Ottas otsib „Sõprade“ sõpra

Seitsmesed

Tuntud rühmatreeneril ja MyFitnessi treeningute juhil Eva Ottasel on üks suur mure: iga päev naelutab üks „haigus“ ta tundideks teleka ette ja tal pole sellest kellegagi rääkida.

Nimelt on Eva armastatud USA seriaali „Sõbrad“ superfänn juba 16 aastat. Ta vaatab seda iga päev ja oskab vaid ühe kaadri järgi nimetada, mitmenda hooaja ja episoodiga on tegu. 22. septembril tähistatakse üle maailma „Sõprade“ esilinastuse 25. aastapäeva. Suure püha eel uurisime, kuidas Evast sarja superfänn sai ja loodetavasti leiame talle sõbra, kes „Sõprade“ keelest aru saab.

 

Vana hea DVD kogu

„„Sõpru“ nägin esimest korda 1999–2000 USAs elades,“ alustab Eva. „Mingi kanal näitas seda alati, nii päeval kui öösel. Siis ma seda veel korrapäraselt ei vaadanud, aga New Yorgis otsisin sarjast tuttavad majad ja tänavad ikka üles.“

Oma lapsi Eva „Sõprade“ riideid kandma ei sunni ja korterit võtteplatsiks ümber ei ehita. „Üks „Sõprade“ lauamäng mul on, aga ka see kogub tolmu, sest kaua Sa seda ikka ainult mehega mängid.“ Sarja 10 hooaega on ainukene põhjus, miks tal veel DVD mängija on. Kui mitte arvestada üheteistkümnendat plaati: „Sõprade“ trivia mängu. DVDd on vanad ja kriibitud, aga voogedastusteenustes on Eva suhteliselt roheline: „Veebist on mugav vaadata, kuid pikka aega ma ei teadnudki, kust „Sõpru“ üldse näha saab.“ Kui sari Netflixist ära kaob, lubab Eva jätkata TVPlay Premiumi teenusega või naasta oma DVD kogu juurde.

 

Iga päev vähemalt 2 tundi teleka ees

Esimese DVD ostis ta 2003. aastal. „Alguses vaatasin ikka selleks, et teada saada, mis sarjas edasi juhtub, kas Rachel läheb lennukile või ei, ja nii edasi,“ meenutab Eva. Ühel hetkel sai „Sõpradest“ tema igapäevaelu lahutamatu osa. „Ma ei suuda lihtsalt istuda ja vaikuses tööd teha,“ selgitab ta. Kui vanasti oli kaaslaseks raadio, siis viimased 16 aastat „Sõbrad“. „Kindla plaaniga filmi vaadata satume perega teleka ette harva, aga kui kahekesi olles on valida, kas süüa vaikuses või ei, siis paneme ikka sarja käima,“ võrdleb Eva sarja Hommiku TV-ga. Niimoodi kooli- või tööasju tehes vaatab ta iga päev vähemalt kaks osa. Ka ülikooliõpingud möödusid „Sõprade“ saatel. Eva sõnul sobib see tegelikult treeneri elustiiliga hästi, sest pubis käimisega võrreldes on see palju tervislikum ajaviide. „Lisaks kontoritööle annan ikka 4–5 rühmatrenni nädalas, nii et kõik on tasakaalus,“ kinnitab ta.

 

Aegumatud naljad, millest keegi aru ei saa

Eva sõnul on palju on komöödiasarju, mida ei taha mitu korda vaadata, aga „Sõprade“ huumor on ikka hea. Paljud sarja teemad, sealhulgas suhteprobleemid, on tõepoolest aegumatud. Samas ei jäetud sealset huumorit ka juhuse hooleks. Eva on vaadanud ka telgitaguseid videoid sarja tegemisest. Tema sõnul oli väga lahe näha, kuidas nalju publiku peal testiti, et leida parima reaktsiooniga sõnastus.

Just parima huumori tõttu on tema lemmiktegelased sarjast Chandler ja Phoebe. „Natukene piinlik juba!“ kurdab Eva, „mõnikord puhken üksi keset koosolekut naerma, kui mõni kild meenub.“ Sari on muutunud hea huumori sümboliks ja juba sellele mõtlemine toob naeratuse näole. Eva toob näite, kuidas ühe Jennifer Anistoni filmi lõpus näidatakse untsuläinud kaadreid ja vaevalt sai keegi „Sõprade“ tunnusmeloodia käima panna, kui kogu võttegrupp lõkerdas. „Kahjuks pole mul ühtegi sõpra, kes samamoodi „Sõprade“ keeles räägiks ja naljadest aru saaks,“ tõdeb Eva.

 

Uuest aastast on TVPlay Premium ainukene teenusepakkuja Baltikumis, mis näitab “Sõprade” seriaali. TVPlay Premiumis näed kõiki kümmet hooaega eestikeelsete subtiitritega! https://tvplaypremium.ee/series/friends

Kommentaarid puuduvad