Täna
08. juul
15...20
7...15
Homme
09. juul
15...19
7...14

Meelelahutus

"Eia jõulud Tondikakul“ võitis Schlingeli filmifestivalil kolm auhinda

Foto: Pressimaterjal
12:18 14. oktoober 2019
Autor: Seitsmesed

Anu Auna koguperefilm “Eia jõulud Tondikakul” võitis äsja Saksamaal Chemnitzis toimunud  rahvusvahelisel laste- ja noortefilmide festivalil Schlingel peapreemia - parima lastefilmi auhinna. Lisaks sellele omistati Eia osatäitjale Paula Ritsile parima lapspeaosatäitja auhind ning filmile rahvusvahelise filmikriitikute (FIPRESCI) žürii auhind.

Parima lastefilmi valis välja üheksast erinevast riigist pärit seitsmeteistkümnest lapsest koosnev žürii ning auhinnaks on Saksimaa Teadus- ja Kultuuriministeeriumi poolt rahastatud 12 500 euro suurune preemia, mis investeeritakse võidufilmi saksa keelde dubleerimisse ning filmi kinolevisse Saksamaal.


Foto: Pressimaterjal

Lastežürii põhjendas oma valikut järgnevalt: “See film lummas meid juba esimestest kaadritest. Lasime end kaasa haarata imelisele rännakule talvevõlumaal, kus haruldased looduskaadrid ohus olevatest lindudest ja loomadest näitasid meile, kui oluline on kaitsta loodust. Põnev lugu aitas hästi edasi anda sõnumit, kui tähtis on veeta aega oma perega, rääkida omavahel kõigist muredest ja probleemidest ning hoida kokku, sest ainult üheskoos oleme me tugevad.”

“Eia jõulud Tondikakul” filmi peaosatäitja Paula Rits pälvis žürii sõnul parima lapspeaosatäitja preemia realistliku ja veenva näitlejatöö eest. “Meil oli lihtne Eia tegelasega samastuda ning talle kaasa elada ja kaasa tunda,” lausus žürii esindaja. Nooruke näitlejanna sai auhinnaks jalgratta.

Rahvusvaheline filmikriitukute (FIPRESCI) žürii kiitis filmi suurepärast režissööri- ja operaatoritööd. Samuti tõsteti esile kaunist ja mõjusat filmimuusikat, olulist ning päevajajalist sõnumit ja Eia rollis üles astunud Paula Ritsi osatäitmist.


Foto: Pressimaterjal

“Eia jõulud Tondikakul” on valminud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.  Filmi peaosades astuvad üles  11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis kaasa armastatud näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Näitlejadebüüdi teeb ka lauljanna Liis Lemsalu.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon. „Eia jõulud Tondikakul“ tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film. Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Creative Europe ja TV3.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!