Mainekas väljaanne paigutas Tallinna jõuluturu Euroopa TOP10 sekka

Seitsmesed

Detsember on kätte jõudnud ja üle maailma meelitavad külastajaid erinevad jõuluturud. Õnneks on läinud nii, et eestlased ei pea jõulutunnet kaugelt otsima, sest mainekas reisiväljaanne Lonely Planet on Tallinna vanalinna jõuluturu Euroopa kümne parima sekka arvanud.

Lonely Planet kinnitab, et Tallinnas on pühade ajal lumi peaaegu garanteeritud. Unesco maailmapärandisse kuuluva vanalinna keskplatsil seisab hiiglaslik puu, mis kõrgub üle tillukeste müügimajakeste. Väljaande andmeil läheb hästi müügiks käsitöö – näiteks käsitsi kootud mütsid, meriheinast loomakesed, punutised ja puidust nikerdatud esemed. 

Positiivsena näeb Lonely Planet ka seda, et külmade ilmade puhul on võimalik külastada ümberkaudseid kohvikuid ning küünlavalgel kuuma Eesti einet nautida, milleks võib olla näiteks hapukapsas ja verivorst. Sageli esineb õhtuti rahva ees ka jõuluvana.

TOP 10 jõuluturgude hulka mahtusid Tallinna kõrval ka Innsbruck, Barcelona, Malmö, Gegenbach, Colmar, Hellbrunni loss, Padstow, Pilatuse mägi ja Saint Helier.

Kommentaarid puuduvad