Täna
14. aug
18...23
7...16
Homme
15. aug
21...27
9...17

Meelelahutus

Rõõmusõnum! Mängufilm "Tõde ja õigus" pälvis "Satellite Award" nominatsiooni

Foto: Kaader filmist
13:15 04. detsember 2019
Autor: Seitsmesed

Tanel Toomi mängufilm "Tõde ja õigus" sai Los Angelese Rahvusvahelise Pressiakadeemia poolt väljaantava "Satellite Award" nominatsiooni, teatab Eesti Filmi Instituut sotsiaalmeedia vahendusel. 

Rahvusvaheline Pressiakadeemia on üks suuremaid meelelahutusajakirjanike ühendusi, mis koondab ajakirjanikke üle maailma. Auhind keskendub peamiselt Ameerika Ühendriikides toodetud mängufilmidele, eraldi kategooria on rahvusvahelistele mängufilmidele.

Rahvusvahelise mängufilmi kategoorias on nomineeritud kokku 8 mängufilmi: Senegali film "Atlantics", Venemaa film "Beanpole", Prantsusmaa film "Les Miserables", Hispaania film "Pain and Glory", Korea film "Parasite", Eesti film "Tõde ja õigus", Prantsusmaa film "Portrait of a Lady on Fire", Tšehhi film "Painted Bird".

"Tõde ja õigus" linastus Eestis 20. veebruaril ja püstitas vaatajarekordi üle 267 000 kinokülastajaga, lüües vaadatavuse troonilt seal ligi 9 aastat püsinud "Avatari". Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ja oli juubeliaasta kinoprogrammi lõppakord. Film valmis koostöös ettevõtja Armin Karuga, toetajateks veel Auto Forte, Jetoil ja Eesti Meedia.

Filmi rahvusvaheline esilinastus toimus Lõuna-Koreas Busani filmifestivalil. Mängufilm "Tõde ja õigus" on Eesti ametlik kandidaat Ameerika filmiakadeemia parima võõrkeelse filmi kategoorias.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!