Eriti äge! Teletornis saab nüüd lennata!

Seitsmesed

Täna, 10. detsembril avatakse Tallinna Teletornis täiesti uus ja unikaalne virtuaalreaalsuse elamus, kus külastaja saab läbi teha närvekõditava seikluse, milleks on atraktsioon nimega „Lend ümber teletorni“.

Seiklus algab 175m kõrguselt teletorni servalt ning jätkub lennuga ümber torni lendaval UFO-platvormil. Tegemist on ainukordse võimalusega näha teletorni sellise nurga alt, kust see muidu ei ole võimalik ning samas nautida kauneid linna- ja loodusvaateid. Virtuaalreaalsuse elamust vaadatakse spetsiaalse peaseadmega ning korraga on võimalik sellest osa saada kahel inimesel. Hinnanguliselt võtab seiklus aega 10 minutit, olenevalt sellest, kui kiiresti julgeb külastaja teletorni virtuaalsel serval kõndida ja lennumasinale istuda. Seiklusi on võimalik pereliikmetel ja sõpradel jälgida reaalajas kõrvalolevalt ekraanilt. Seigelda võivad kõik, alates 6ndast eluaastast, kelle tervis lubab närvekõditavaid elamusi.

„Virtuaalreaalsus on uus ja hea võimalus ka neile, kes kardavad kõrgust ja servale minna ei saa ning neile, kes soovivad ekstreemset kõrgusega seotud elamust ka talvisel hooajal, mil me oma tavapärast servakõndi ei paku,“ ütles teletorni juhataja Jüri Kriisemann.

Uus atraktsioon on valminud Eesti parimate virtuaalreaalsuse (VR) arendajate poolt, teostajaks Maru VR, kes on teinud üle 20 VR lahenduse, sealhulgas näiteks interaktiivne giidituur Tallinna vanalinnas, õpetlikud erialatutvused noortele ning erinevad turunduse- ja müügilahendused messidel näitamiseks.

Tallinna Teletorni VR elamus on maailmas unikaalne ja loodud spetsiaalselt teletorni jaoks. „Tegu on kindlasti ühe mahukaima ja tehniliselt kõrgeima tasemega VR-elamusega, mis Eestis tehtud. Teletorni VR-elamus ei paku ainult närvikõdi, vaid võimalust kogeda torni linnulennult nii, nagu see kunagi varem külastajate jaoks pole võimalik olnud,“ ütles Maru VR tegevjuht Lilit Palmar. VR-režissöör Rein Zobel lisas, et „elamuse usutavuse jaoks tegime valmis ülidetailse Tallinna Teletorni 3D mudeli. Kuid ka kogu ülejäänud VR-keskkond ja selles liikumine on niivõrd veenvad, et lendavale UFO-platvormile astumine nõuab tõelist eneseületamist“.

Atraktsiooni tutvustuse leiab SIIT.

Kommentaarid puuduvad