Rõõmusõnum melomaanidele! The 1975 esineb järgmisel aastal Tallinnas

Seitsmesed

26. oktoobril astub Saku Suurhalli blackboxis üles rokkbänd The 1975. Mitmetel menukatel festivalidel peaesineja rollis üles astunud Briti ansambel külastab Eestit uue kontsertturnee käigus, mis järgneb värske stuudioalbumi “Notes On A Conditional Form” ilmumisele. Uue loominguga püüavad muusikud ühiskonda äratada, pöörates inimeste tähelepanu paljudele tänase maailma probleemidele.

Briti pop-roki fenomenid The 1975 on suure osa viimasest dekaadist veetnud nii oma kaliibrit kui väärtust kasvatades. Neist räägivad ajakirjanikud, artistid ja tavainimesed. Muusikaajakiri NME ei välista, et tegemist võib olla koguni “hetkel suurima bändiga terves maailmas”. Ning need, kes on arvamusel, et ansambli aeg on vaikselt läbi saamas, eksivad.

Matthew Healy (vokaal), Adam Hann (kitarr), Ross MacDonald (basskitarr) ja George Daniel (trummid) on valmis oma neljanda täispika stuudioalbumi “Notes On A Conditional Form” avaldamiseks. Uus plaat on järg kauamängivale “A Brief Inquiry Into Online Relationships” (2018) ning on ühtlasi teine album väljalasketsüklis nimega “Music For Cars”. Uue materjali ootel õrritati publikut traditsioone jätkates, endanimelise palaga “The 1975”, mis on salvestatud koos noore Rootsi aktivisti Greta Thunbergiga, üleskutsega võtma midagi ette ühiskonna kriitilise kliimaolukorra osas. “Universumil pole enam piisavalt aega,” selgitab ansambli ninamees Matty Healy, viidates kliimamuutuste šokeerivale mõjule.

Võib öelda, et paljud inimesed on leidnud The 1975 näol hääle. Bänd ei ole kunagi oma poliitiliste ja ühiskondlike väljaütlemiste osas tagasihoidlik olnud. Nii juhtus ka hittlooga “Loving Someone”, mille kontsertesitluse ajal adresseeris Matty Healy president Donald Trumpile sõnumi: "On väga kurb näha mitte ainult noori inimesi, aga ka noori progressiivseid muutuste poole pürgivaid hääli regressiivsete ideede poolt ära summutatuna – see on kurb.” Ka uue albumi esiksingel “The People” jutustab põlvkondade ängist, kliimamuutustega kaasnevast murest, kapitalismist, inimeste väljasuremisest ja võitlusest ärevusega.

2019. aastal tunnustati The 1975 liikmeid The Brit Awards auhinnagalal “Aasta ansambli” ja “Aasta albumi” auhindadega. Samuti on noored muusikud looga “Give Yourself A Try” nomineeritud kategoorias “Aasta parim rokklaul” Grammy auhinnale. Ning kõik see vaatamata asjaolule, et pool oma eksistentsist on bänd veetnud suurema tähelepanuta. “Plaadifirmad käisid meiega kohtumas ja meid tunti tööstuses hästi, aga keegi ei tahtnud meiega lepingut sõlmida.” Väidetavalt olid nad liiga eklektilised. See kogemus aga kujundas muusikutest just need, kes nad on täna. Ükskõik mis küljest vaadata, suudab The 1975 fännidega samastuda. Eneseteadlikud ja alati häälestatud, tundub kõik, mida nad ütlevad ausa ja tõelisena. Mida rohkem on bänd aastate jooksul end avanud, seda paremini on maailm nad vastu võtnud. Märkimisväärseks peetakse ka seda õhus särisevat elektrit ning oskust, kuidas oma meeletu energia, tantsulisuse ning ülihea suhtlemisoskuse abil õnnestub lauljal Matty Healyl esinemiste ajal rahvaga alati nii tugev side luua, justkui räägiks ta igaühega täiesti eraldi. See teebki nende kontserdist unustamatu ja intiimse kogemuse. “Tuuritamine ongi nüüd mu elu alustalaks. Mul on lavale astudes võimalus kohtuda tuhandeid inimesi, kes on meid kuulama tulnud ning see on meeletult maandav ja tunnustav.”

The 1975 esineb Tallinnas, Saku Suurhalli blackboxis 26. oktoobril 2020! Õhtu täis uue põlvkonna muusikat, saab täidetud nii värske albumi paladega kui ka fännide varasemate lemmikutega – olgu need “Somebody Else”, “Loving Someone”, “Give Yourself A Try”, “Chocolate”, “Sex” või “The Sound”. Piletid kontserdile saad soetada SIIN!

Kommentaarid puuduvad